Muziek, kunst en buitenactiviteiten markeren oktober in de Algarve

Guia Algarve oktober 2021

Buitenactiviteiten, concerten en tentoonstellingen zijn enkele van de tientallen culturele suggesties die Guia Algarve te bieden heeft aan inwoners en toeristen die in deze tijd van het jaar naar de Algarve reizen. Het culturele programma in oktober biedt activiteiten voor alle smaken en leeftijden. De nieuwe editie staat nu online.

Uitgelicht | oktober 2021

Rota do Petisco

Rota do Petisco 2021

Liefhebbers van lekkerste snacks en zoetigheden opgelet: vrijdag 10 september gaat de Rota do Petisco weer van start. Geniet een maand lang van typische delicatessen uit de regio.

Sagres | vogelobservatie en natuuractiviteiten

Het grootste natuurevenement van Portugal is terug in Sagres: het vogelobservatie festival.

Het programma dit jaar is gevarieerd: excursies, boottochten, thematische minicursussen, lezingen, workshops milieueducatie, ring- en monitoringsessies en nog veel, veel meer. En er zijn ook andere activiteiten zoals wandelen, fotografie-cursussen, historische rondleidingen of dolfijnen kijken.

In de eerste dagen van oktober organiseert Sagres opnieuw een van de grootste nationale evenementen van de natuur – het 12e festival van vogels kijken en natuuractiviteiten – dat tot doel heeft gezinnen en natuurliefhebbers samen te brengen in een boeiende en hechte ervaring door observatiesessies op het land en op zee en ringsessies. 

Het festival organiseert van 1 tot en met 5 oktober wandeltochten, lezingen en uitdagingen voor de allerkleinsten.

Sagres Birdwatching Festival 2021

Festa da Cataplana

Cataplana Festival 2021

Van 13 september tot 18 oktober vindt in Castro Marim het Festa Cataplana plaats.

Bij 14 restaurants kun je genieten van diverse soorten cataplana. De cataplana met zeevruchten is het meest populair. Wil je eens wat anders proberen, kies dan voor een cataplana met  octopus, kabeljauw, zeeduivel, geit of varkenshaas.

Kunst

Voor wie van kunstwerken houdt, zijn er ook verschillende mogelijkheden in verschillende gemeenten in de regio.

In Albufeira presenteert de João Bailote Municipal Gallery de tentoonstelling “IV Industrial Revolution”, van Aquilo Ferreira, een onvermijdelijke naam in de hedendaagse Portugese kunst (maandag tot vrijdag van 9.30 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur). 30 uur, tot 15 oktober).

In Lagos is de keramiektentoonstelling “A Brincar com o Fogo” van Adelaide Filipe te zien in het Cultureel Centrum (dinsdag tot zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur, tot 30 oktober).

Expositie “IV Revolução Industrial” – Aquilino Ferreira

Kermis in Faro

Kermis in Faro

Feira de Santa Iria, de kermis in Faro, is terug van 15 tot 24 oktober. Het heeft een geschiedenis van meerdere eeuwen en is een van de oudste en meest traditionele kermissen in de Algarve.

Halloween: de magische wereld van Harry Potter in de Zoo van Lagos

Vanwege het enorme succes van vorig jaar komt het Magizology-centrum terug naar de dierentuin van Lagos!

Geïnspireerd door de magische wereld van de tovenaar Harry Potter, verwelkomt de Lagos Zoo’s Education Room de afdeling magische wezens op 30 en 31 oktober. Naast de verschillende magische activiteiten die je kunt doen, zoals spinnenwebben maken, glow-in-the-dark uilen of eco-vleermuizen bekijken, kunnen bezoekers de Sorteerhoed-ceremonie meemaken!

In de nacht van 31 oktober opent de dierentuin de deuren voor een super EXCLUSIEF evenement: bezoek ‘s nachts de dierentuin en kom er achter of er magische wezens in de dierentuin leven.

Belangrijk: Inschrijven is VERPLICHT en het aantal plaatsen is beperkt! Stuur voor meer informatie een e-mail naar zooesphera@zoolagos.com of neem contact op met Lagos Zoo.

De magische wereld van Harry Potter komt tot leven in de dierentuin van Lagos

Halloween in Albufeira

Halloween in Albufeira
Albufeira viert drie dagen lang Halloween met een programma vol verschrikkingen, monsters, kattenkwaad en veel muziek. Met als hoogtepunt het Moonspell-concert op 30 oktober vanaf 22.30 uur, op Praça dos Pescadores.
 
Programma Halloween in Albufeira:
VRIJDAG 29 oktober: kinderoptocht en kinderactiviteiten op het centrale plein in het oude centrum,
ZATERDAG 30 oktober hele dag heksen, monsters, et cetera in de oude stad, en om 21h een spektakel op het centrale plein, om 22h30 een concert van Moonspell op het strand (praia pescadores),
ZONDAG 31 oktober activiteiten vanaf 19h (waaronder een pompoenwedstrijd) en een spektakel op het centrale plein om 21h.

Belangrijk:

gezien de huidige pandemische situatie wordt aangeraden vooraf de officiële website van VisitAlgarve of de website van de respectievelijke evenementen te raadplegen voor actuele informatie over mogelijke annuleringen.

Geef een reactie