Wat is er in de Algarve te doen in november?

Guia Algarve november 2021

Sport, muziek, theater en herfstsmaken warmen de maand november op in de Algarve.

De november-editie van Guia Algarve is nu beschikbaar en heeft tientallen suggesties voor activiteiten in de Algarve. De evenementenkalender bevat sport, muziek, tentoonstellingen en festivals en is hier gratis te downloaden.

Sport

Sport is het grootste hoogtepunt van deze maand.
Van 4 tot 7 november vindt op de Dom Pedro Victoria-golfbaan in Vilamoura de 15e editie van de Portugal Masters plaats. Tegelijkertijd, van 5 tot 7 november, keert de MotoGP Algarve Grand Prix 2021, een van de grootste motorevenementen ter wereld, terug naar het Autódromo Internacional do Algarve, in Portimão.

Wandelen

Van 5 tot 7 november vindt de 4e editie van het Walk & Art Fest plaats in het dorp Barão de São João, in Lagos. Drie dagen lang kunnen natuurliefhebbers genieten van dagelijkse wandelingen, milieueducatieve activiteiten, technische workshops en lezingen.

Walk & Art Fest

Muziek

Op 6 november zal António Zambujo  optreden in Teatro das Figuras, in Faro. António Zambujo is een van de grootste hedendaagse artiesten, auteurs en vertolkers van Portugese muziek en taal. 

 Het Orquestra Clássica do Sul treedt de hele maand op verschillende locaties op: Faro (5e en 26e), Lagoa (13e), Castro Marim (19e), Tavira (20e) en Fuzeta (27e). De Associação Música XXI organiseert weer een editie van het Algarve Orgelfestival, van 5 tot 28 november in de kerken van Faro, Portimão, Tavira en Loulé (Boliqueime). 

Theater

Het laatste weekend van november (van 26 tot 28) vindt de eerste editie van MOMI – International Physical Theatre Festival – Algarve plaats. Dit unieke festival in de regio, georganiseerd door JAT – Janela Aberta Teatro, omvat workshops, uitvoeringen en fysiek theater, mime, pantomime, masker, theater, dans, circus en heeft gerenommeerde artiesten en gezelschappen op verschillende podia in de stad Faro.

Theaterfestival in Faro

Zoete aardappelfestival

Ook deze op de agenda, het Zoete Aardappelfestival van Aljezur, dat van 26 tot 28 november terugkeert. Dit is een van de grootste gastronomische herfstfestivals in het zuiden van het land.

In Portimão is het van 5 tot 14 november Festival van São Martinho, één van de oudste kermissen van Portugal.

In november zijn er nog vele andere opties. Raadpleeg het volledige programma in Guia Algarve, een tweetalige publicatie (Portugees en Engels) gericht op inwoners en toeristen. Het heeft een oplage van 35.000 exemplaren en wordt gratis verspreid in hotels, reisbureaus, VVV-kantoren, de luchthaven van Faro, autoverhuur en golfbanen in de regio.

Belangrijk:

gezien de huidige pandemische situatie wordt aangeraden vooraf de officiële website
van VisitAlgarve of de website van de respectievelijke evenementen te raadplegen
voor actuele informatie over mogelijke annuleringen.

Geef een reactie