Wat is er te doen in de Algarve in juni 2022?

Noite black and white

In de maand die het begin van de zomer markeert, maakt de Algarve zich op voor het beste seizoen van de afgelopen twee jaar, met de terugkeer van populaire feesten en festivals die de lange dagen en nachten zullen opfleuren. Van concerten tot strandfeesten, het programma van deze maand hier gratis te downloaden.

18 juni: Noite Black & White - Carvoeiro

noite black and white
noite black and white

De 7e editie van Carvoeiro Noite Black & White vindt plaats op 18 juni tussen 20.30 uur en 03.00 uur en is gratis toegankelijk. Er is wel een dresscode: iedereen wordt alleen verzocht zwart-witte kleding te dragen.

Het evenement is nu niet alleen het eerste grote zomerfeest in de Algarve, maar wordt steeds meer het grootste zomerfeest dat jaarlijks in de regio Algarve plaatsvindt, met meer dan 30.000 binnen- en buitenlandse bezoekers op één avond.

Gratis bussen

Net als in de vorige edities, en om het gebrek aan parkeergelegenheid te compenseren, zal het gemeentebestuur van Lagoa de regelmatige lijn van gratis bussen handhaven die Carvoeiro en de verschillende geplande parkeerterreinen in Lagoa met elkaar zullen verbinden: Fatacil, Intermarché, Apolónia, Aldi en het Gramital (terrein dat zich voor Aldi bevindt). De openingstijden van de buslijn blijven gehandhaafd, dat wil zeggen dat er tussen 18.00 uur en 04.00 uur ononderbroken bussen heen en weer zullen rijden.

Het Carvoeiro Noite Black & White evenement zal verschillende uitgaansgebieden hebben, verspreid over verschillende gebieden van Carvoeiro. Net als de vorige edities begint het evenement om 20.30 uur met een fado show in Largo da Praia en eindigt het om 03.00 uur op het strand van Carvoeiro, dat in een grote dansvloer zal veranderen.

Blijf op de hoogte van het evenement via https://www.facebook.com/carvoeiroblackwhite of 
https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/carvoeiroblackwhite

Bron: The Portugal News

Muziek

Twee geweldige shows van twee geweldige nationale muzikanten, zullen plaatsvinden op 9 juli.

Ana Bacalhau, de zangeres van de beroemde band ‘Os Deolinda’, treedt op in Lagos, in het Cultureel Centrum. Er zijn nog tickets beschikbaar, alle informatie vind je hier. Portimãore ontvangt Pedro Abrunhosa, de kunstenaar presenteert zijn nieuwe show – SOLO, op TEMPO. Klik hier voor meer informatie.

Op de 17e verwelkomt Farowe een andere Portugese muziekster – BRANKO. De internationaal bekende DJ, producer en songwriter treedt op in Teatro das Figuras en zal het publiek mee laten trillen op zijn unieke sound en beats. Voor meer informatie over de voorstelling, klik hier.

Ana Bacalhau
Ana Bacalhau
Pedro Abrunhosa
Pedro Abrunhosa
Branko
Branko

30 juni - juli: Med-festival - Loulé

Ook het MED Festival komt terug naar Loulé en naar zijn oorspronkelijke formaat – van 30 juni tot 3 juli. Het wereld-muziek evenement, geïnspireerd door de mediterrane cultuur, transformeert het historische centrum van Loulé elk jaar in een parade van artistieke manifestaties en culturele fusies. De line-up van deze editie is al aangekondigd en je kunt hier toegang krijgen tot alle informatie.

MED-festival 2022

Belangrijk:

de situatie en regels mbt corona kunnen steeds veranderen,
dus check altijd of het evenement dat je wilt bezoek doorgaat voor je ergens naar toe gaat! 

Geef een reactie

Chat openen
1
Hallo 👋
Kunnen we je ergens mee helpen?