Wat is er te doen in de Algarve in juli 2022?

Guia Algarve juli 2022

De juli-editie van Guia Algarve is nu beschikbaar en heeft tientallen suggesties voor activiteiten in de Algarve. De evenementenkalender bevat o.a. cultuur, sport, muziek, tentoonstellingen en festivals en is hier gratis te downloaden. Veel van de evenementen die vanwege de pandemie twee jaar niet hebben plaatsgevonden, zijn weer terug op de kalender.

Concentração Motard de Faro 2022

Het hoogtepunt is de gebruikelijke en langverwachte International Motorcycle Gathering, in Faro, van 14 tot 17 juli. De 40e editie bevat de optredens van de Britse Sisters of Mercy, de Deense D-A-D en de Portugese Xutos e Pontapés en zal motorrijders uit het hele land, maar ook uit de vier hoeken van de wereld samenbrengen.

Voor autoliefhebbers is er ook een suggestie: Hankook 24h Portimão, van 8 tot 10 juli, op het Algarve International Circuit. In 24 uur zal dit gerenommeerde internationale endurancekampioenschap met auto’s uit de GT3-, GT4- en TRC-categorieën de machines, coureurs, teams en het enthousiaste publiek pushen.

Regionale gastronomie verzoet opnieuw de monden van de Algarve en bezoekers met de 33e Arte Doce Fair, van 27 tot 31 juli, in Lagos. Dit jaar verrast het opnieuw met concerten van Rui Veloso, Gabriel O Pensador, Dillaz, Bárbara Bandeira en Mariza, entertainment, ambachten, tavernes en natuurlijk veel overheerlijke regionale zoetigheden.

Een ander langverwacht evenement in het culturele zomerprogramma van de Algarve is de Feira da Serra, die terugkeert naar São Brás de Alportel. Van 28 tot 31 juli zijn er ambachten, gastronomie, bergtradities en concerten van de D.A.M.A., Queen Tribute Show, Carlão en Bonga.

De jacht-, visserij-, toerisme- en natuurbeurs, van 8 tot 10 juli, in Albufeira, presenteert een gevarieerd aanbod van activiteiten, van honden- en roedeltentoonstellingen, demonstraties, barbecuewedstrijden, paardensportactiviteiten, honden demonstraties, en niet te vergeten entertainment, ambachten en gastronomie.

Festival Med
Festival Med - photo credits http://www.johnnystours.com

Qua muziek is het hoogtepunt in juli een van de meest geliefde jazzsterren van de 20e eeuw. XX, John Pizzarelli, die op 18 juli in Faro hulde zal brengen aan Nat “King” Cole. In Loulé, en tot de 3e, brengt het 18e Festival MED het artistieke multiculturalisme terug, voornamelijk gebaseerd op wereldmuziek, maar met de aanwezigheid van andere culturele manifestaties zoals film, theater, beeldende kunst, gastronomie of ambachten.

Komedie, gecombineerd met kwaliteit en internationale erkenning, is de centrale as van een uniek programma van het ESTAR-evenement – Encontros de Teatro e Animações de Rua, van 20 tot 23 juli, in Burgau, Salema en Barão de São João, in Vila doe Bisschop. De marionetten-, vertel-, clown-, objecttheater-, striptheater- en café-concertgebieden worden gekozen voor het evenement, dat de straten van de Algarve belooft op te fleuren.

Agenda Albufeira juli 2022

Vanaf deze maand is er ook voor Albufeira weer een agenda. Je kunt deze gids hier downloaden.

Belangrijk:

de situatie en regels mbt corona kunnen steeds veranderen,
dus check altijd of het evenement dat je wilt bezoek doorgaat voor je ergens naar toe gaat! 

Geef een reactie