Wat is er in de Algarve te doen in december?

Wat is er in de Algarve te doen in december 2021

Markten, braderieën, muziek en vele andere activiteiten: Kerstmis is gearriveerd in de Algarve!

Het decemberprogramma biedt veel variatie voor alle smaken en leeftijden. Voor degenen die al op zoek zijn naar kerstcadeaus, er zijn tientallen beurzen en markten in verschillende gemeenten van de Algarve. Bijvoorbeeld de kerstmarkt van Portimão (van 1 tot 23 december), geïnspireerd door de kerststraatmarkten in Noord-Europa. Vale do Lobo (4 december), Loulé (4 december), Cacela Velha (5 december), São Brás de Alportel (5 december) en Vila Vita Parc (18 en 19 december) houden ook kerstmarkten met o.a. handwerk en regionale landbouw- en foodproducten. Ook is er veel entertainment die de kerststemming compleet maakt.

De december-editie van Guia Algarve is nu beschikbaar en heeft tientallen suggesties voor activiteiten in de Algarve. De evenementenkalender bevat o.a. cultuur, sport, muziek, tentoonstellingen en festivals en is hier gratis te downloaden.

Albufeira natal 2021

Albufeira natal 2021

Onder het motto “Albufeira Natal” zal de binnenstad van Albufeira vanaf 3 december worden gevuld met lichtjes en animatie. Gigantische versieringen, een kruidenierswinkel met seizoensproducten, een ijsbaan, het Kerstmanhuis, een trein en veel entertainment nodigen uit tot een wandeling door de oude binnenstad.

Dit jaar begint het programma op 3 december, vrijdag, en loopt door tot in het nieuwe jaar, op Twelfth Night. Naast de straten en steegjes versierd met lichtjes, ballen, sterren en vele andere kerstmotieven, zal er nog veel meer te zien zijn.

Bij de Mercadinho proef je de smaken van de regio en vind je originele cadeaus voor het hele gezin. Kraampjes met ambachten, seizoensproducten en typische zoetigheden zullen iedereen die op zoek is naar originele cadeautjes of gewoon wil proeven van de lekkernijen die door lokale verenigingen zijn gemaakt, bekoren.

Ook de traditionele ijsbaan is terug om kinderen en volwassenen op te vrolijken. 

En zoals de traditie voorschrijft, zal de Kerstman de kinderen opvrolijken. De jongens en meisjes kunnen het huis van de kerstman binnengaan, hun brieven bezorgen en op de foto gaan met de kleine oude man met de witte baard. De kleintjes kunnen ook genieten van een magische reis met de Natal-trein. Reizen is gratis.

De “Albufeira Natal” vindt plaats tot 6 januari, van 17.00 tot 21.00 uur van maandag tot vrijdag, en van 10.00 tot 21.00 uur in het weekend en op feestdagen. Het evenement is gesloten op eerste kerstdag, 25 december.

Kerstmarkten

Op diverse locaties in de Algarve worden kerstmarkten georganiseerd. Je vindt hier een selectie aan huisgemaakte  lekkernijen, entertainment en natuurlijk heel veel kerstcadeautjes.

Een overzicht van de kerstmarkten vind je op pagina 14 van de Guia Algarve

Kerstcircus

Kerstcircus Odemira en Monchique

In december komt het circus weer naar de Algarve. Er zijn voorstellingen in Odemira en Monchique. 

Kerstfeest in Silves

Kerstfeest in Silves

Van 6 december tot en met 6 januari is er een kerst kermis in Silves.

Kerst in Mar Shopping in Loulé

Kerst in Mar Shopping, Loulé

Kerstmis is gearriveerd in Loulé’s Mar Shopping Algarve, dat de feestdagen viert met een kerstdorp, een duurzame ijsbaan voor kinderen en een prijstrekking waarbij klanten kans maken op elektrische scooters en fietsen.

Binnen wacht het winkelend publiek een volledig in kerstsfeer ingericht winkelcentrum.

Belangrijk:

de situatie en regels mbt corona kunnen steeds veranderen,
dus check altijd of het evenement dat je wilt bezoek doorgaat voor je ergens naar toe gaat! 

Geef een reactie