Wat is er te doen in de Algarve in augustus 2022?

Guia Algarve augustus 2022

De terugkeer van de middeleeuwse dagen, het Sardinha-festival en FATACIL zijn de belangrijkste hoogtepunten op de evenementenkalender in augustus in de Algarve. Een overzicht van alle evenementen is hier gratis te downloaden.

Middeleeuwse dagen in Castro Marim 24-28 augustus

Onder de vele evenementen die weer plaatsvinden na twee jaar afwezigheid vanwege de pandemie, is het grootste evenement in Castro Marim: de Middeleeuwse Dagen, die van 24 tot 28 augustus het dorp in de Algarve bezielen met de tentoonstelling van kunst en kunstnijverheid, wisselt commercials, theater- en muziekshows en banketten uit. Het wordt een echte en onvergetelijke reis naar de magie van de Middeleeuwen.

Dias Medievais em Castro Marim

Feira Medieval - Silves 10-20 augustus

Ook keert de middeleeuwse kermis van Silves terug van 10 tot 20 augustus, met 11 dagen historische recreatie van de middeleeuwse periode van de voormalige hoofdstad van het koninkrijk van de Algarve. Een reis door de tijd die u uitnodigt om «Een dag in de geschiedenis» te beleven, met toernooien en shows in het kasteel, vast en reizend entertainment, middeleeuwse tavernes, een Berberkamp met handelaren van exotische producten, en andere attracties.

Feira medieval Silves 2022

Sardinha festival - Portimão 3-7 augustus

Het Sardinha-festival, het grootste gastronomische zomerevenement in de Algarve, keert van 3 tot 7 augustus terug om het riviergebied van Portimão op te vrolijken. Tijdens de vijf dagen van het festival zijn geroosterde sardines die op brood druipen opnieuw de koningin. Maar ook als je niet van deze zilte traktatie houdt zijn er genoeg redenen om dit festival te bezoeken.

Fatacil - Lagoa 19-28 augustus

FATACIL, een beurs die handelstentoonstellingen, live handwerk, landbouw, paardensportshows, regionale gerechten, straatamusement en concerten samenbrengt, is ook terug in Lagoa. Van 19 tot 28 augustus is er een bedevaart van binnen- en buitenlandse bezoekers, met een bijpassende muzikale line-up: Expensive Soul (19e), Gipsy Kings van Diego Baliardo (20e), João Pedro Pais (21e), Profjam (22e), Quim Barreiros (23), Plutónio (24), Bárbara Bandeira (25), Resistência (26), Fernando Daniel (27) en tot slot Tony Carreira (28).

Deze en vele andere suggesties, waaronder dansvoorstellingen, theater, tentoonstellingen, beurzen, markten en sportevenementen, fleuren de culturele agenda van de Algarve in augustus op. De «Guia Algarve», gericht op inwoners en toeristen en maandelijks gepubliceerd door de Algarve Tourism Board, is een tweetalige publicatie (Portugees en Engels), met een oplage van 35.000 exemplaren en gratis verspreid in hotels, reisbureaus, VVV-kantoren, Faro luchthaven, autoverhuur en golfbanen in de regio.

Agenda Albufeira

Ook deze maand is er ook voor Albufeira weer een agenda. Je kunt deze gids hier downloaden.

Belangrijk:

de situatie en regels mbt corona kunnen steeds veranderen,
dus check altijd of het evenement dat je wilt bezoek doorgaat voor je ergens naar toe gaat! 

Geef een reactie