Wat is er te doen in de Algarve in mei 2022?

Guia Algarve mei 2022

De mei-editie van Guia Algarve is nu beschikbaar en heeft tientallen suggesties voor activiteiten in de Algarve. De evenementenkalender bevat o.a. cultuur, sport, muziek, tentoonstellingen en festivals en is hier gratis te downloaden.

30 april - 1 mei: Grande Corrida de Carrinhos de Rolamentos

Need for speed? Het weekend van 30 april en 1 mei zal het toneel zijn snelheidsduivels die met zelfgebouwde zeepkisten door de straten van het dorp Mexilhoeira Grande te rijden. 💥🤩

Photocredits: Portimão
Photocredits: Portimão

1 mei: Mãe Soberana Festa Grande in Loulé

Al meer dan 500 jaar wordt het festival van Nossa Senhora da Piedade, de patrones van Loulé, bekend als Mãe Soberana (Soevereine Moeder), vanaf Paaszondag twee weken lang gevierd in Loulé. Dit festival van de lokale patrones van de regio wordt beschouwd als de grootste religieuze demonstratie in Portugal, ten zuiden van Fátima.

Festa Pequena (Paaszondag)
De processie begint met het bidden van een rozenkrans in de kapel Nossa Sra. da Piedade. Dan wordt het standbeeld van Mae Soberana naar beneden gedragen naar de kerk van S. Francisco. De processie op de tonen van een orkest, een versnelde mars, is helemaal niet gemakkelijk vanwege de steile en smalle kronkelende weg.

Het beeld blijft 15 dagen in de kerk tot het Festa Grande.

Festa Grande
De ceremonie begint met een hoogmis die wordt opgedragen door de bisschop van de Algarve in het stadspark van Loulé. Vervolgens wordt de processie tussen de stad en het heiligdom op de top van een kleine heuvel ten westen van Loulé uitgevoerd als een snelle mars, op het geluid van muziek die speciaal voor deze spectaculaire gelegenheid is gemaakt. Een menigte van duizenden gelovigen met witte zakdoeken en toeschouwers uit de hele Algarve, de naburige Alentejo en andere plaatsen komen samen om dit indrukwekkende evenement te vieren en te bewonderen.

Hieronder zie je beelden van het Festa Grande uit 2019.

6-8 mei: Pro Skate League Portimão

Tussen 6 en 8 mei staan de skatefans in Portimão in de schijnwerpers. 🛹💥🛹💥
 
Als je een skateboardliefhebber bent, mag je de Pro Skate League niet missen voor twee dagen vol actie en spektakel. 
 
Photocredits: Portimão

Belangrijk:

de situatie en regels mbt corona kunnen steeds veranderen,
dus check altijd of het evenement dat je wilt bezoek doorgaat voor je ergens naar toe gaat! 

Geef een reactie