Wat is er in de Algarve te doen in februari?

Guia Algarve februari 2022

De februari-editie van Guia Algarve is nu beschikbaar en heeft tientallen suggesties voor activiteiten in de Algarve. De evenementenkalender bevat o.a. cultuur, sport, muziek, tentoonstellingen en festivals en is hier gratis te downloaden.

Volta ao Algarve 2022

Volta ao Algarve

Sport is het grootste hoogtepunt van de maand. Van 16 tot en met 20 februari vindt de 48e editie van de Volta ao Algarve op de fiets plaats, verdeeld over vijf etappes verspreid over verschillende locaties in de Algarve en Alentejo. De race gaat van start op de 16e, in Portimão, richting Albufeira, Almodôvar, Vila Real de Santo António en Lagoa. Deze editie heeft een vernieuwd parcours, met deelnemers uit de wereldtop van het wielrennen.

Mostra Silves – Capital da Laranja

Mostra Silves – Capital da Laranja

Van 18 t/m 20 februari vindt in Silves de 6e editie van de Mostra Silves – Capital da Laranja plaats. Drie dagen lang organiseert de gemeenteraad een evenement dat tot doel heeft sinaasappelen en andere citrusproducten en hun respectieve producenten te promoten, ook om het grondgebied van de gemeente te promoten. Tijdens het evenement zullen verschillende artiesten optreden, waaronder Jorge Palma op de 19e.

Festival de Música Al-Mutamid

Al-Mutamid Music Festival

Ook gemarkeerd is de 22e editie van het Al-Mutamid Music Festival, dat plaatsvindt in het weekend, tussen 19 februari en 5 maart, op verschillende locaties. Dit festival roept de muziek op die eeuwenlang werd gehoord door de Gharb Al-Andalus, en biedt zo een muzikale reis die begint met Afro-Arabische liederen (de 19e in Albufeira), gaat door de Arabisch-Andalusische liederen (de 26e, in Lagoa), vervolgt met de melodieën van Al-Andalus (respectievelijk 4e en 5e, in Silves en Lagos) en eindigt met liederen en dansen uit het Midden-Oosten en Maghreb (5e, in Loulé).

Teatro das Figuras

Theater

Tussen 24 en 26 februari kun je in het Teatro das Figuras in Faro, een romantische komedie bekijken met de titel Indecent Intimacy, een liefdesverhaal met Eliane Giardini en Marcos Caruso. Op de 12e, in het Cultureel Centrum – Duval Pestana Auditorium, in Lagos, kun je het toneelstuk Perfeitos Desconhecidos zien, met Ana Guiomar, Cláudia Semedo, Filipe Vargas, Jorge Mourato, Martinho Silva, Rita Brutt en Samuel Alves.

Exposicao de pintura mundos antigos van Ben Helmink

Schilderijententoonstelling

In Albufeira is er de schilderijententoonstelling Mundos Antigos, door Ben Helmink, tussen 4 en 26 februari. De tentoonstelling toont een set olie- en acrylschilderijen, geïnspireerd op de invloed van de oude Griekse architectuur en de architectuur van Romeins Italië.

In de maand februari zijn er nog tal van andere mogelijkheden. Raadpleeg het volledige programma in de “Guia Algarve“, een tweetalige publicatie (Portugees en Engels) gericht op inwoners en toeristen. Het heeft een oplage van 30.000 exemplaren en wordt gratis verspreid in hotels, reisbureaus, VVV-kantoren, de luchthaven van Faro, autoverhuur en golfbanen in de regio.

Belangrijk:

de situatie en regels mbt corona kunnen steeds veranderen,
dus check altijd of het evenement dat je wilt bezoek doorgaat voor je ergens naar toe gaat! 

Geef een reactie