Wat is er in de Algarve te doen in april?

Guia Algarve april 2022

De april-editie van Guia Algarve is nu beschikbaar en heeft tientallen suggesties voor activiteiten in de Algarve. De evenementenkalender bevat o.a. cultuur, sport, muziek, tentoonstellingen en festivals en is hier gratis te downloaden.

Hieronder een overzicht van aantal hoogtepunten:

15 en 16 april 2022: Albufeira Sea Fest

Het Albufeira Sea Fest komt eraan, een evenement dat is gepland voor 15 en 16 april.

Er zullen demonstraties en wedstrijden zijn voor surfen, bmx, inline, stand up paddle (sup), skateboarden, concerten, gastronomie en lessen, evenals een demonstratie van vistuig en vele andere activiteiten.

Zoals de naam al aangeeft, is de achtergrond de zee, dus de gekozen plaats was de Praça dos Pescadores, met activiteiten die de hele dag en tot in de late uurtjes plaatsvinden: van 9.00 uur tot 01.00 uur.

Albufeira Sea Fest 2022

9 tot 17 april 2022: Paasfeest in Portimão

Het is bijna Pasen en in de Algarve is er dan van alles te doen! 🐰🐣🥚
 
Tussen 9 en 17 april zijn er in Portimão diverse activiteiten met het thema Pasen op verschillende locaties in de binnenstad, met als hoogtepunt de paaseierenjacht en de paashaas, die kinderen en volwassenen zullen verrassen.
 
 
Paasfeest Portimão 2022

17 april 2022: Festa das Tochas Floridas - São Brás de Alportel

Een van de grootste tradities van São Brás de Alportel is terug op Paaszondag 2022 – het Flower Torches Festival. Spreien voor de ramen, versierde balkons en met bloemen bedekte straten of de processie vormen het decor van een van de mooiste, authentieke processies in Portugal.

Het programma vind je op pagina 15 van de Guia Algarve.

11 april 2022: Slide & Splash - seizoensopening

In Lagoa, tussen Albufeira en Lagos in ligt het spectaculaire waterpark Slide & Splash. Al meer dan dertig jaar geopend en één van de grootste parken van Portugal. Het park is mooi, schoon en heel ruim van opzet, met veel ruimte om lekker te genieten van de zon en voldoende faciliteiten zoals kluisjes en kleedruimte.

12 april 2022: Zoomarine - seizoensopening

Zodra je van het vliegveld in Faro afkomt zie je al de grote borden die reclame maken voor Zoomarine in Guia. Dit is ook het bekendste waterpark in de Algarve. Het is een combinatie van waterpark, pretpark en een plek waar shows met dieren plaatsvinden. Ook zijn er andere dierenshows (vogels, zeeleeuwen) en een piratenvoorstelling.

De waterattracties en zwembaden zijn voor de wat grotere kinderen. Voor sommige attracties moeten ze een bepaalde lengte hebben of is begeleiding nodig van een volwassene.

Nieuw dit jaar bij Zoomarine is de botanische en vlindertuin. Terwijl je langs de paden loopt, fladderen exotische soorten vlinders, van verschillende groottes en kleuren, rond, terwijl je leert over de metamorfose van deze gevleugelde wezens. De verscheidenheid aan planten en bloemen die dit tuinhuis vullen, is de perfecte omgeving om van dichtbij de fascinerende levenscyclus van de vlinder te aanschouwen – van ei tot rups, van pop tot volwassen vlinder.

Butterfly garden - Zoo Marine

19-23 april: Ria Formosa week

Van 19 t/m 23 april is er een kalender vol milieu-educatieve acties op het belangrijkste wetland in het zuiden van het land: de Ria Formosa. Wandelen, kajakken en vrijwilligerswerk in het milieu zijn enkele van de activiteiten van deze editie die zal plaatsvinden in de vijf gemeenten die onder het natuurpark Ria Formosa vallen: Loulé, Faro, Olhão, Tavira en Vila Real de Santo António.
 
Ria Formosa week 2022
Ria Formosa week 2022

22-25 april 2022: Walking Festival Ameixial

Wandelfestival Ameixial heeft als doel het wandelen in het binnenland van Loulé te promoten,
specifiek in Ameixial. Het idee is om een grote groep te verzamelen met verschillende interesses die dezelfde hobby delen: wandelen!

30 april - 1 mei: Grande Corrida de Carrinhos de Rolamentos

Het weekend van 30 april en 1 mei zal het toneel zijn snelheidsduivels die met zelfgebouwde wagens door de straten van het dorp Mexilhoeira Grande te rijden. 💥🤩

Belangrijk:

de situatie en regels mbt corona kunnen steeds veranderen,
dus check altijd of het evenement dat je wilt bezoek doorgaat voor je ergens naar toe gaat! 

Geef een reactie