Vindt je vlucht naar Faro of Lissabon met Google Flights

Vind je vlucht naar Faro met Google Flights

Google Flights

Google Flights is Google’s zoekmachine voor vliegtuigtickets. Google Flights zorgt ervoor dat je vliegtickets van (bijna) alle maatschappijen kunt vergelijken. Als je de juiste vliegtickets hebt gevonden dan wordt je via Google Flights direct doorgestuurd naar de luchtvaarmaatschappij van jouw keuze.

Hoe werkt Google Flights?

Met Google Flights kun je op een zeer eenvoudige manier zoeken naar vluchten en zien welke vluchten het goedkoopst zijn. 

1. Zoek tegelijkertijd op meerdere vertrekpunten en bestemmingen

Het mooie aan Google Flights is dat je door middel van het invullen van een vertrekpunt en reisbestemming eenvoudig kunt zoeken naar vluchten.  Je kunt meerdere vertrekpunten en bestemmingen tegelijkertijd invoeren. Maakt het je niet uit vanaf welke luchthaven je vertrekt? Dan vul je gewoon alle luchthavens bij jou in de buurt in. Vervolgens laat je Flights uitzoeken welke combinatie het goedkoopst is op de gekozen datum.

Daarna krijg je een overzichtelijke lijst met alle combinaties! Dat betekent dat je dus nooit meer elke combinatie zelf moet invullen om erachter te komen wat het goedkoopst is.

Vind je vlucht naar Faro en Lissabon met Google Flights

2. Zoek op meerdere data

Heb je alle vertrekpunten en de bestemming ingevoerd? Dan kun je rechts op het kalendertje klikken. 

Als er goedkopere vluchten zijn op andere dagen dan geeft deze kalender deze prijzen aan in het groen. Zo zie je dus in een oogopslag of een paar dagen eerder of later vliegen een stuk goedkoper is.

Vind je vlucht naar Faro en Lissabon met Google Flights

3. Datumraster

Als je al bezig bent met zoeken zie je rechtsboven, boven de lijst met vluchten, 2 opties staan: Datumraster en Prijsgrafiek.

Vind je vlucht naar Faro en Lissabon met Google Flights

Het datumraster laat je hetzelfde zien als het kalendertje net deed. Alleen is dit overzicht groter en duidelijker. Op de bovenste as staat de heenreis en op de verticale as aan de rechterkant staat de terugreis.

Vind je vlucht naar Faro en Lissabon met Google Flights

4. Prijsgrafiek

Een van mijn favoriete tools in Google Flights is de prijsgrafiek. 

Linksboven in het scherm kun je de reisduur aanpassen. Zo zie je direct of een langere of kortere reisduur je vliegtickets goedkoper of duurder maakt.

Vind je vlucht naar Faro of Lissabon met Google Flights
 1. Zoek op Google naar vluchten.
 2. Selecteer een vlucht en kies de optie om te boeken via Google, indien beschikbaar.
 3. Voer de passagiersgegevens in, inclusief volledige naam, geslacht, geboortedatum en e-mailadres. Klik op Doorgaan.
 4. Kies een opgeslagen betaalmethode of voer een nieuwe in en selecteer  Doorgaan.
 5. Mogelijk zie je nu de optie Stoelen kiezen. Klik op Stoelen toevoegen als je vóór het afronden van de reservering stoelen wilt toevoegen. Opmerking: Ook nadat je hebt geboekt kun je nog stoelen selecteren op de website van de luchtvaartmaatschappij.
 6. Selecteer voor elke passagier en elk reisgedeelte stoelen en klik vervolgens op Gereed
 7. Controleer je persoonlijke gegevens en reisschema en zorg ervoor dat deze kloppen.
 8. Klik op Boeken.
 9. Google geeft je reizigers- en betalingsgegevens op een veilige manier door aan de luchtvaartmaatschappij of het online reisbureau.

Na het boeken

 • Nadat je boeking is verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail van de luchtvaartmaatschappij of het online reisbureau.
 • De betreffende luchtvaartmaatschappij of het online reisbureau biedt support voor je boeking, inclusief de verwerking van wijzigingen en annuleringen, en de behandeling van claims of klachten die je hebt met betrekking tot je vlucht.

Vluchten naar Faro

Wil je op vakantie naar Albufeira, dan kun je het beste vliegen naar Faro. De luchthaven van Faro ligt op ongeveer 35 kilometer van onze vakantiewoning. Vluchten op Faro zijn onder andere mogelijk vanuit Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam, Brussel en Charleroi. 

Om het je makkelijk te maken hebben wij alvast een selectie voor je gemaakt. Je hoeft alleen de datum nog maar aan te passen:

Vluchten naar Lissabon

Soms is het goedkoper om naar Lissabon te vliegen dan naar Faro.  Je bent dan nog ongeveer twee uur onderweg naar onze vakantiewoning.

Selecteer je vlucht naar Lissabon via onderstaande links. Ook hier hoef je alleen de datum nog aan te passen:

Vliegmaatschappijen die naar Portugal vliegen vanuit Nederland en België

O.a. de volgende vliegmaatschappijen vliegen naar Portugal:

Vliegen naar Faro vanuit Nederland of België

Praktische informatie

Paspoort en visum

 • Als je naar Portugal reist, moet je altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee je je kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Jouw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens je verblijf.
 • Voor Portugal heb je geen visum nodig.
 • Reis je alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten je nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt je lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als je in Portugal een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of je in Portugal een internationaal rijbewijs nodig hebt.

Tijdzone

In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland en België. Houd er rekening mee dat vluchttijden lokale tijd zijn.  

Vluchtduur

De vlucht naar Faro vanuit Nederland en België duurt ongeveer twee uur en drie kwartier.

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. De basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat je van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van de reisverzekeraar in jouw telefoon.

Gezondheid

Met dank aan:

2 thoughts on “Vindt je vlucht naar Faro of Lissabon met Google Flights

Geef een reactie