Coronavirus reis update | Vanaf dinsdag negatieve coronatest verplicht bij vliegreis naar Nederland

Vind je vlucht naar Faro met Google Flights

Vanaf 29 december moet iedereen die vanuit het buitenland naar Nederland vliegt vanuit een zogenoemd hoog risicogebied (code oranje of rood) verplicht een negatieve coronatest kunnen overleggen. Dat geldt ook voor Nederlanders, meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Momenteel is de gehele wereld aangemerkt door het kabinet als hoog risicogebied, waardoor de eis geldt voor alle vliegreizen.

De maatregel geldt sinds vandaag al voor het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika. Het kabinet breidt dat dus uit voor alle vluchten richting Nederland.

De test mag maximaal 72 uur voor aankomst in Nederland zijn afgenomen. Het kabinet onderzoekt of de eis voor een negatieve test ook moet gelden voor reizigers die met de trein, bus of boot naar Nederland reizen.

Bron: NOS nieuws

Testlocaties in de Algarve

Denk je dat je corona-symptomen hebt? Wil je zekerheid? Via het nationale gezondheidsnummer kun je snel en in principe gratis (vergeet je EHIC kaart niet) een coronatest regelen: +351 808 24 24 24. Ze spreken er Portugees en Engels (toets 9).

Waar kan je corona test doen in Portugal?

De makkelijkste manier is om een lokaal “Laboratório de Análises Clínicas” te bezoeken. In bijna elke stad zijn er wel een paar te vinden. Een overzicht van alle laboratoria in Portugal vind je hier, onder Lista de Postos de Colheita Laboratorial (vetgedrukt verderop in de tekst).

Een online afspraak maken kan onder andere bij:
https://www.aqualab.pt
https://www.unilabs.pt/marcacoes-covid-19

Andere labs met meerdere vestigingen:
https://www.germanodesousa.com/postos-de-colheita/
https://www.synlab.com/lablocator
https://www.jcs.pt/pt/exames_covid

Lees hier de informatie van de Rijksoverheid.

Geef een reactie