Straatamusement, concerten en theater brengen de Algarve tot leven in augustus

Guia Algarve augustus 2021

Vers van de pers: de Guia Algarve voor augustus 2021. In deze gids vind je elke maand een overzicht van alle activiteiten in de Algarve.

Het programma van augustus bevat vele evenementen die je kunt vinden in deze editie van Guia Algarve, het evenementenprogramma voor inwoners en toeristen dat maandelijks wordt gepubliceerd door de Algarve Tourism Region. De gids is een tweetalige publicatie (Portugees en Engels), met een oplage van 30.000 exemplaren en gratis verspreid..

Klik hier voor de gids van augustus 2021 of lees verder onder de foto voor de highlights van deze maand.

Guia Algarve - Overzicht van activiteiten in de Algarve in augustus 2021
Guia Algarve – Overzicht van activiteiten in de Algarve in augustus 2021

Uitgelicht:

1 tot 22
augustus2021
Tentoonstelling ‘Vale dos Dinaussauros’Vanaf vrijdag 16 juli is het Ribeiro Park, bij de ingang van Albufeira, de natuurlijke habitat van veertien “verschrikkelijke” dinosaurussen. ‘s Avonds belooft het bezoek nog indrukwekkender te worden.
De tentoonstelling, met gratis toegang, is tot 22 augustus open voor het publiek. Geniet van deze zomervakantie en bied uw kinderen een unieke ervaring die als gezin op een leuke en veilige manier alles kunnen leren over het leven en de verdwijning van enkele van de meest angstaanjagende diersoorten die onze planeet al meer dan 200 miljoen bewonen jaar jaar oud.

Tentoonstelling 'Vale dos Dinaussauros' in Albufeira
Altijd openAlbufeira
2 tot 30
augustus2021
Tentoonstelling Dias de VerãoIn Albufeira is de tentoonstelling van aquarel “Dias de Verão” door Luís Castro Lopo te zien, in de kunstgalerie Pintor Samora Barros.
maandag tot vrijdag, van 9.30 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 17.30 uurAlbufeira
4 tot 8
augustus2021
Sardine in ConcertIn augustus is het hoogtepunt de Sardine in Concerts, die plaatsvindt tussen de 4e en de 8e, een initiatief van de gemeente Portimão om de geest van het Sardinefestival, een evenement dat deel uitmaakt van de regio, levend te houden. Het is mogelijk om concerten bij te wonen met bekende nationale artiesten, zoals de Resistencia-groep, Toy, João Pedro Pais, Gisela João en Miguel Araújo, die altijd om 21.00 uur het podium zullen betreden.

Festival da sardinha in Portimão
21:00Portimão
21
augustus2021
Lagoa Wine ExperienceLagoa is sinds mensenheugenis een gebied van wijngaarden en wijn. In de afgelopen jaren zijn er spannende wijnprojecten opgezet in de provincie, waar wijnstokken en wijn wijntoerisme-ervaringen bieden in harmonie met de lokale keuken, tradities, welzijn of kunst. Dit zijn wijntoerisme-ervaringen die de gemeente Lagoa in samenwerking met de acht deelnemende wijnboeren wil presenteren op de Lagoa Wine Experiences – LWE.
Gedurende zes sessies, tussen juni en november 2021, zal het mogelijk zijn om verschillende eigendommen van wijnproducenten te bezoeken en te genieten van wijntoerisme-ervaringen die heel verschillend zijn van elkaar.

De gemeentelijke zwembaden van Lagoa zijn het ontmoetingspunt voor alle sessies. Vanaf deze locatie wordt het transport geregeld door de gemeente Lagoa, als onderdeel van de wijntoerisme-ervaring.

Mis dit speciale evenement niet!

Volgende LWE ‘ 21 Sessies: 21 augustus • 11 september • 23 oktober • 13 november

Lagoa wine experiences 2021
10:30 uurPiscinas Municipais
Rua Jacinto Correia
8400-395 Lagoa
37°07’60.0″N 8°27’19.5″W
7 en 14
augustus2021
Urban Art rondleidingen – LagosPerfecte symbiose van geschiedenis en moderniteit, Lagos heeft een uitstekend aanbod op het gebied van stedelijke kunst, met getalenteerde kunstenaars uit dit gebied die verschillende locaties in de gemeente verfraaien. Met de medewerking van LAC – Laboratory of Creative Activities, stelt deze reis door straatkunst je in staat om een meer verfrissend en modern aspect van Lagos te leren kennen.

Maximaal 12 deelnemers.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar lac.associacaocultural@gmail.com

Andere data om deel te nemen aan deze rondleiding zijn:
7 Augustus 2021 – 10:00
14 Augustus 2021 – 10:00
11 September 2021 – 10:00
25 September 2021 – 10:00

Urban Art rondleiding Lagos
10:00 uurLagos
18 tot 21
augustus2021
Estar – theater en straatanimatieNet als voorgaande jaren is het ook mogelijk om op verschillende locaties in Vila do Bispo (Burgau, Budens, Salema en Barão de São Miguel) naar theater- en straatvermaak te kijken. ESTAR – Theaterbijeenkomsten en straatanimaties, dat plaatsvindt in het weekend van 18 tot 21 augustus, is een cultureel evenement dat gebieden als poppenspel, verhalen vertellen, clown, objecttheater, striptheater en zelfs caféconcerten samenbrengt.
Estar straattheater festival in Vila do Bispo
Diverse locaties in de gemeente Vila do Bispo
1 tot 22
augustus 2021
MIDDELEEUWSE SILVES BRENGT EEN NIEUW LEVEN IN DE STAD TUSSEN 30 JULI EN 22 AUGUSTUSVan 30 juli tot 22 augustus organiseert Silves het middeleeuwse evenement Silves. Tijdens deze dagen wordt de stad gehuld in de kleuren en versieringen van weleer, worden de straten van het historische centrum uitgedost en zorgen de middeleeuwse klanken voor een unieke sfeer. Scenario’s met geschiedenis, Al-Andalus-nachten, een middeleeuws toernooi, concerten in het kasteel en middeleeuwse paleizen zijn enkele van de hoogtepunten. Het evenement, gepromoot door de gemeente Silves, voldoet aan de aanbevelingen van het DGS en heeft tot doel het economische weefsel van de gemeente te ondersteunen en te benutten, in een bijzonder moeilijke tijd waarin handel, restaurants en hotels doormaken.
Er zullen dus 24 dagen zijn waarin Silves Medieval een verscheidenheid aan amusementsvoorstellen zal presenteren, één voor elke avond van het evenement. In deze context zal het kasteel van Silves deuren openen voor vier concerten die plaatsvinden op 30 juli, met Al-Folk en Arakisati; 31 juli, met de Arabieren; 1 augustus, met Alhambra en Emad Selim; en 2 augustus met de Albaluna. Het ticket voor elk concert heeft een bijbehorende kostprijs van 3 euro.
De wedstrijd die naast het plein al-Muthamid wordt opgezet, zal de bekende middeleeuwse toernooien tussen 3 en 12 augustus terug naar de stad brengen, met een enkele dagelijkse sessie, en in het kasteel van Silves zullen Nights of Al-Andalus worden gehouden, met het Wayam Ensemble, van 13-22 augustus. Tickets voor elk van deze evenementen hebben een bijbehorende kostprijs van 5 euro.
Alle shows (concerten, Al-Andalus-avonden en Middeleeuws Toernooi) beginnen om 21.00 uur en voldoen aan de DGS-regels en richtlijnen. Tickets zijn te koop bij BOL (op https://cmsilves.bol.pt/) en op de gebruikelijke plaatsen (FNAC, Worten, CTT, EI Corte Inglês en Youth Hostels) locatie vanaf 19.00 uur, als er plaatsen beschikbaar zijn.
Aan dit alles zullen de middeleeuwse Paladares worden toegevoegd, een gastronomisch evenement waaraan meer dan drie dozijn deelnemende restaurants deelnemen die een middeleeuws gerecht op hun menu zullen zetten.
Silves Medieval 2021

Belangrijk: gezien de huidige pandemische situatie wordt aangeraden vooraf de officiële website van VisitAlgarve of de website van de respectievelijke evenementen te raadplegen in verband actuele informatie over mogelijke annuleringen.

Geef een reactie