Coronavirus reis update | Portugal covid-19 vaccinatieplan onthuld

4 december 2020

De minister van Volksgezondheid, Marta Temido, was van mening dat “vandaag een belangrijke dag” is voor het land, aangezien Portugal, ondanks de “onzekerheden” die nog steeds bestaan rond het vaccin, “nog een stap” neemt in de planning van hoe dit zal worden toegediend.

Marta Temido benadrukte dat het vaccin een “universeel en vrij karakter” zal hebben, omdat het “op verschillende punten” van de NHS beschikbaar zal zijn en “zoveel mogelijk” dat netwerk zal gebruiken.

Francisco Ramos, coördinator vaccinatieplan, geeft details over doelstellingen en prioriteitsgroepen:
– vermindering van sterfte en ziekenhuisopnames, vooral op IC’s
– uitbraken bestrijden, vooral in de meest kwetsbare bevolkingsgroepen
– minimaliseer de impact op de economie

Prioriteitsgroepen:

Het vaccinatieplan kent drie fasen. Francisco Ramos, coördinator van de werkgroep die is opgericht om het vaccinatieplan te ontwikkelen, heeft de details vrijgegeven:

1e fase: bewoners van verpleeghuisgebruikers en professionals (ongeveer 250 duizend mensen), burgers uit risicogroepen (400 duizend), gezondheidswerkers en veiligheidsagenten (300 duizend mensen); Deze fase bevat tevens mensen met ernstige pathologieën, zoals coronaire hartziekte, nierfalen, hartfalen of luchtwegaandoeningen.

2e fase: mensen van 65 jaar en ouder, met of zonder pathologieën, mensen tussen 60 en 64 met ernstige en / of chronische ziekten (900 duizend), omvat ook die 50-74 met een breed scala aan reeds bestaande aandoeningen, van diabetes tot obesitas (1,8 miljoen). Dit zal rond april zijn.

3e fase: resterende bevolking

In de eerste vaccinatiefase, die in januari begint en tot maart zou moeten duren, zoals Francisco Ramos voorspelt, zullen de vaccinatiepunten de gebruikelijke zijn in het land, dat wil zeggen gezondheidscentra. Er zijn ongeveer 1200 van deze punten en ze zullen de missie hebben om ongeveer 950 duizend mensen te vaccineren.

Bron: Safe Communities PortugalGeef een reactie