Ontdek … Praia da Galé

Praia da Galé
Voor degenen die van sport houden, van een dag op het strand, of voor degenen die gewoon graag langs het strand wandelen, Praia da Galé in Albufeira is het ideale strand voor iedereen.
 

Gale Beach is een uitgestrekt zandstrand waarop je kilometers kunt lopen. In de duinen achter dit strand zijn comfortabele paden waarover je ook goed kunt wandelen.

Er zijn voldoende sportieve uitdagingen te vinden op dit strand zodat een bezoek aan Praia da Galé voor iedereen een leuk uitje wordt.

En, ook niet onbelangrijk, op de route naar dit strand kun je terecht voor goede koffie en een lekkere lunch.

Actie op het water

Praia da Galé is niet alleen een van de mooiste stranden van Portugal, het is ook een geweldige plek om te surfen. Kilometers zandstrand, zonnig weer, schoon water en goede golven maken deze plek tot een magische plek voor iedereen, vooral voor surfers. 

De surflessen hier zijn gericht op beginners en beoefenaars van gemiddeld niveau en worden gegeven door gecertificeerde instructeurs en aangepast aan de behoeften van elke deelnemer, zodat iedereen met plezier leert surfen.

Verder kun je vanaf dit strand via het water de beroemde grot van Benagil bezoeken. Huur een kayak of sup board bij een van de verhuurders bij het strand. Ook is het mogelijk de grot onder deskundige begeleiding te bezoeken. Trek hier ongeveer 2 uur voor uit. 

Je kunt voor lessen en het huren van materialen o.a. terecht bij

Surfles op Praia da Galé

Zimzala

Het onlangs geopende surfcafé Zimzala Surf Culture is snel een van onze favoriete plekken geworden voor een relaxte zondagse brunch. Dit hippe kleine café ademt sfeer en serveert heerlijke, verse gerechten. Het eigenzinnige interieur is gezellig en stijlvol en er zijn veel buitentafels om buiten te eten. Het is de ideale plek om te ontspannen in de ochtendzon en te genieten van een lekker bakje koffie.

Op zoek naar een gezond en lekker ontbijt? Dan ben je hier op de juiste plek. Wij houden van de fruitsmoothie acai bowls die ze hier vers bereiden – barstensvol kleur en je dagelijkse dosis vitamines. Zo kun je je dag goed beginnen. Of bestel de smakelijke eieren op toast, geserveerd op rustieke houten planken… pure eenvoud, maar tot in de perfectie bereid. Pak een vers geperst sinaasappelsap en een sterke, warme koffie en je bent klaar voor een dagje strand.

Zimzala Surf Culture - Cafe Gale

Geef een reactie