Ontdek … Olhos d’Agua

De prachtige kustlijn bij Olhos d'Agua

Ongeveer 6 kilometer ten oosten van Albufeira ligt Olhos de Água, een gezellig badplaatsje met een klein, maar gezellig centrum met restaurantjes, cafés en terrasjes waar je prima kunt eten.

Olhos d’Agua, dat ‘ogen van het water’ betekent, dankt haar naam aan de zoetwaterbronnen die op diverse plekken onder het strand liggen. Wanneer het eb is, komen er ronde plekken in het zand waar het water naar boven komt. Dit lijken net ogen.

In en om Olhos d’Agua is van alles te doen. Hieronder geven we je een paar van onze tips.

Klimmen en klauteren in Parque Avontura

Begin je dag sportief. In Parque Aventura klim en klauter je tussen de bomen door en bedwing je diverse hindernissen. Er zijn meerdere parcoursen met verschillende moeilijkheidsgraden: curious, adventurous of fearless.

Bij Parque Aventura kun je klimmen met kinderen vanaf 4 jaar.

Nog meer actie nodig? Er is ook een paintballveld (vanaf 10 jaar!).

Klimmen en klauteren in Parque Aventura in Albufeira
Klimmen en klauteren in Parque Aventura in Albufeira

Voor de lekkerste taartjes ga je naar Café crême

Honger gekregen van al dat geklauter? Stil je trek bij Caffe Crême. Je kunt hier terecht voor ontbijt en lunch, of voor koffie met een Portugese lekkernij. 

Caffe Creme - Olhos d'Agua
📸 Caffe Creme - Olhos d'Agua

Strand

In de omgeving van Olhos d’Agua zijn diverse stranden. Praia da Falesia is bij ons favoriet. 

Praia da Falésia bestaat uit een lange strook van goudkleurig zand en ligt aan de voet van hoge, kleurrijke kliffen. Het maakt deel uit van een mooi strand dat voor ongeveer 6 kilometer tussen Albufeira en Vilamoura loopt. Bewonder het dramatische rood en oranje van de rotswand langs het strand. Let op hoe de dennen een groene laag op de top van de vurige rotsen vormen. Samen met het blauw van de lucht en het water zijn het strand en de kliffen de ideale achtergrond voor mooie foto’s.

Praia da Falesia
Praia da Falesia

Dineren

Na deze actieve dag hebben jullie vast honger. Voor gegrilde kip ga je naar restaurante Ramires in Guia. 

Begin jaren zestig van de vorige eeuw bedacht José Carlos Ramires een pittige marinade voor zijn gegrilde kip, gemaakt van piri-piri uit Angola en Mozambique. Oorspronkelijk komt deze chilipeper uit Brazilië, maar Portugese zeevaarders brachten deze plant naar de Afrikaanse koloniën. Ramires mengde zijn piri-piri met olijfolie, knoflook, zeezout, citroen en andere ingrediënten. Welke ingrediënten precies, is nog altijd een geheim. Zodra de kip gemarineerd was, grilde hij het vlees boven hete kolen. Daarna hakte hij de kip in stukken. Eerst voor vrienden en toen die vriendenkring steeds groter werd in zijn nieuwe snackbar. Dat het plaatsje Guia bekendstaat als frango piri-piri hoofdstad van Portugal, is zijn verdienste.

(Bron: Polvo&Pato van Jeroen Jansen)

Restaurante Ramires in Guia

Geef een reactie