Ontdek … het indrukwekkende Silves

Kasteel van Silves

Silves is de historische hoofdstad van de Algarve. Het heeft één van de beste voorbeelden van een 13e-eeuws kasteel en de stad heeft nog veel van zijn historische kenmerken uit zijn lange verleden.  Lees in deze blog waarom je Silves zou moeten bezoeken.

Kasteel van Silves

Het kasteel van Silves zie je van ver al liggen. Het torent hoog boven het oude middeleeuwse stadje uit. Het fort werd gebouwd door de Moren en heeft de kenmerkende rode steen uit de regio. Van het kasteel zelf is niet heel erg veel meer over.

Het kasteel is gelegen binnen de oude stadsmuren van het stadje. De muren staan nog overeind en vanaf de dikke wallen kun je over heel de regio uitkijken. Je snapt direct waarom dit een belangrijk strategisch punt was.

In de catacombe van het kasteel is een kleine expositie ingericht over de lynx. Deze katachtige wordt geherintroduceerd in de regio. Erg leuk is de live-feed van een nest vol jonge lynxjes.

Naast de muren zie je nog wel de funderingen liggen van het oude kasteel. De ruimte op de binnenplaats is verder opgevuld met een mooie tuin die doorsneden wordt door kleine waterstroompjes.

Voor een kleine meerprijs kun je ook het archeologisch museum bezoeken. Hier staan de verschillende gebruiksvoorwerpen opgesteld die archeologen in de regio hebben gevonden.

Maar Silves heeft meer te bieden dan alleen een kasteel.

Kasteel van Silves

Cafe da Rosa

DaRosa is een prachtig café met een lange traditie van zoetwaren. De perfecte plek voor koffie en wat regionale zoetigheden, gelegen in het centrum van Silves.

Er zijn veel redenen om Café DaRosa in Silves te bezoeken. Het heeft een prachtig interieur, een prachtig buitenterras, heerlijke zoetwaren en vriendelijk personeel. Voor mij is het het mooiste café van de hele Algarve.

DaRosa is een plek waar je gemakkelijk uren kunt doorbrengen. Onder het genot van een lekker drankje is het een genot om mensen voorbij te zien lopen of in alle rust een boek te lezen. Heerlijk op een warme zomerdag, maar ook perfect geschikt voor een regenachtige dag.

De tafels op het terras kijken uit op het mooie plein in het stadscentrum. Aan de overkant van het plein staat het gebouw met de prachtige roze tegels. Je kunt het nog net zien achter de fontein. De bogen, die voor schaduw zorgen, zijn geschilderd in een mooi warm geel. De palmbomen en de muziekkeuze geven je nog meer een vakantiegevoel.

Wie houdt er niet van de blauw-witte tegels van Portugal? Binnen DaRosa zijn de muren vol met prachtige patronen en lokale landschappen. De decoratieve gietijzeren meubelen maken het des te romantischer en de groene planten geven het een modern tintje. Aan de achterkant is er een mooie hoek met donkerblauwe en gouden details, vanwaar je uitkijkt op het buitenterras.

Koffieliefhebbers kunnen kiezen uit maar liefst negen verschillende koffiesoorten, bijvoorbeeld de Algarve koffie met regionale likeur en room. Ook worden er elke dag verse limonades  gemaakt.

Specialiteit van het huis zijn de vele taarten en zoetigheden, waarvan de meeste typisch zijn voor de regio. Maar natuurlijk ontbreekt ook de pastel de nata niet. Als je meer honger hebt, kun je kiezen uit een flink aantal sandwiches en toast.

Cafe da Rosa in Silves
Cafe da Rosa in Silves

Escape Tour Silves

Tijd voor actie! Met de Escape Tour Silves krijgen jullie een inkijkje in de prachtige sinaasappel hoofdstad Silves! Aan de hand van onze app dwalen jullie langs de mooiste plekjes van Silves. De stad is in groot gevaar want een enorme sinaasappel is losgebarsten. Gaat het jullie lukken om binnen 2 uur aan de tsunami te ontkomen?

De lokale sinaasappelfabriek heeft de hoeveelheid sinaasappels om te persen per minuut drastisch verhoogd. Het personeel kan dit tempo wel aan maar de silo’s waren hier niet op berekend. Na uren persen braken de silo’s en zo vormde zich een tsunami van sinaasappelsap wat snel richting de stad stroomt.

De hele stad Silves moet zo snel mogelijk geevacueerd worden. Met de Escape Tour Silves moeten jullie eerst zelf alle raadsels oplossen, codes ontcijferen en aanwijzingen opvolgen om te onstsnappen. Ontcijfer de codes, volg de aanwijzingen op en probeer de juiste deur te vinden. Maar haast is geboden, want jullie hebben 2 uur de tijd. Zetten jullie een snelle tijd neer? Dan maken jullie kans op een plekje op de Wall of Fame van Silves! De citygame begint op het Largo de Republica, succes!

Escape Tour - Silves

Café Ingles

Honger gekregen na alle actie van de escape game? Midden in het historische centrum, tussen het kasteel van Silves en de kathedraal, ligt café Ingles.

Café Inglês is een plek waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd of een lekker drankje in de mooie eetzaal of op één van de verschillende terrassen als je dat liever hebt.

In het weekend treden hier regelmatig bands op. 

Cafe Ingles

Middeleeuws festival

In de maand augustus komt het middeleeuwse Silves weer tot leven. Er wordt negen dagen lang in een middeleeuwse sfeer feest gevierd. Men speelt de verovering van het kasteel na, er zijn diverse eetstalletjes en er lopen middeleeuwse figuren rond.

Feira medieval - Silves
📸 Feira Medieval de Silves

We hopen dat je genoten hebt van het lezen van onze gids over Silves en dat het je inspireert om te bezoeken. Als er iets is waarvan je denkt dat we het in onze gids hebben gemist, neem dan contact met ons op of laat hieronder een reactie achter.

Geef een reactie