Ontdek … Faro, een verborgen parel

Het oude centrum van Faro

Kom je naar de Algarve met het vliegtuig, dan land je op het vliegveld van Faro. Vanuit de lucht is deze mooie stad goed te zien. Toch stappen veel toeristen snel in de auto om naar hun vakantiebestemming te reizen. Jammer, want Faro heeft veel te bieden.

Haven van Faro

De haven van Faro is de place to be. In de haven liggen veel kleine boten (check vooral de mooie oude  vissersbootjes). Ook zijn er een aantal bankjes waarop je even heerlijk kunt genieten van het uitzicht. Drink vooral een drankje op een van de terrassen rondom de haven of eet een hapje in een van de visrestaurants. Hier is het altijd gezellig.

Haven van Faro

Het oude centrum van Faro

Vanuit de haven loop je, via Arco da Vila – een indrukwekkende stadspoort uit de negentiende eeuw, het historische centrum van Faro binnen. Kijk eens omhoog, heb je die enorme ooievaarsnesten op het dak ook gezien? Slenter vervolgens langs de oude stadsmuur, het kasteel en de kathedraal.

Faro heeft meerdere kerken om te bezoeken. De meest bijzondere maar ook tikje macabere, is de bottenkapel in de Ingreja de Nosso Senhora do Carmo.

Duik hierna het centrum in, waar autolouwe straten met geurende sinaasappelbomen, verschillende pleintjes, lekker veel boetiekjes en terrasjes op je wachten. 

Arco da Vila - Faro

Ria Formosa

Vanuit de haven varen er bootjes uit naar het Ria Formosa natuurpark, een uitgestrekte gordel van eilanden en schiereilanden. Daarachter ligt de lagune, de favoriete pauzeplek voor trekvogels die hun eten bij elkaar scharrelen in de zilte moerassen en neerstrijken in het labyrinth van kanalen, slikken, schorren, zoutpannen en zandeilandjes. 

De Ria Formosa is ook te bezoeken met een tuk tuk, die vanuit het centrum van Faro vertrekt. 

Rio Formaso gezien vanuit Cacela Velha

Dineren in Faro

Veel restaurants bevinden zich in historische panden. Zo zie je in restaurant Vila Adentro tunnels uit de Romeinse tijd en dineer je er tussen typisch blauw-witte Portugese tegelplateaus. 

Wil je bij mooi weer ‘s avonds buiten eten? Ga dan naar Aperitivo en geniet van een heerlijke cocktail en petiscoes (soort van tapas gerechtjes). Meer zin in een goede hamburger? Ga dan naar Burgers & Bowls.

Aperitivo Bar - Faro

Geef een reactie