Ontdek … de Marina van Albufeira

Marina Albufeira

Albufeira heeft een relatief nieuwe jachthaven, die ten westen van de oude stad ligt. Hier kun je een ontspannende wandeling maken en veel van de boten in de jachthaven zien, omringd door kleurrijke gebouwen en blauwe wateren. De jachthaven heeft een andere sfeer dan de rest van de stad, omdat het veel rustiger en relaxter is. Dit is een van de beste plekken in Albufeira als je op zoek bent naar gezelligheid maar even wilt ontsnappen aan de drukte van het centrum.

Boottocht

Wil je de Algarve eens van de andere kant bekijken? De prachtige kustlijn nodigt uit voor een boottochtje. Vanuit de marina in Albufeira vertrekken er verschillende boottochten. 

Geniet bijvoorbeeld van een boottocht met gids tussen Albufeira en de Benagil-grotten tijdens een tour die natuur en avontuur combineert. Ontdek de meest iconische landschappen van de kustlijn van de Algarve en kijk of je onderweg speelse dolfijnen kunt spotten.

Begin je reis op het trefpunt, waar je wordt verwelkomd door de bemanning.  Drink een kopje koffie of wat water in de koffielounge terwijl je wacht om aan boord te gaan. Nadat je aan boord bent gegaan, begin je je tour met het varen langs de prachtige 18 kilometer lange kustlijn van de Algarve. Luister naar je deskundige gids en kom alles te weten over de bezienswaardigheden die je passeert. Voel de ontspannende zeebries en sta versteld van het uitzicht op de kust.

Ga de beroemde grotten van Benagil binnen en bewonder deze rotsformatie. Maak mooie foto’s van de grotten en leg het licht dat naar binnen valt vast. Ontdek de stranden van São Rafael en Marinha, een van de meest mooie stranden van Portugal, beroemd om hun kliffen en fijn goudkleurig zand.

Houd een korte zwempauze en duik in het kristalheldere water van de kust van de Algarve. Zoek tijdens de tour naar de dolfijnen die je onderweg tegen kunt komen. Als ze worden gespot, dan kun je ze zien spelen in hun natuurlijke omgeving en foto’s maken van hoe ze in en uit het water springen.

Ontdek de kust van de Algarve per boot
Ontdek de kust van de Algarve per boot

Karting Albufeira Marine (Hot Wheels)

Ben je op zoek naar een binnenactiviteit? Indoor karten is een unieke ervaring… snel, furieus en VEEL plezier!! 🙂

200cc karts & 400m baan!!

Karting Albufeira Marina

Dineren in de marina

In de jachthaven en de directie omgeving vind je een boulevard met gezellige terrassen, bars en restaurants.

Hieronder een overzichtje van onze favorieten: 

Geef een reactie