Ontdek … Albufeira old town

Albufeira old town

Albufeira is veel meer dan een zonovergoten bestemming voor tienervakanties. Ja, er zijn jongeren die feesten aan de zogenaamde Strip, maar het is ook nog steeds een charmante vissersplaats. Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar slenterend door het oude centrum (old town) van Albufeira kom je nog steeds genoeg cultuur tegen. 

Albufeira old town

Albufeira Old Town Square is het kloppende hart van de sfeervolle oude binnenstad van Albufeira. Deze prachtige en schaduwrijke openbare ruimte biedt een ruime selectie aan restaurants, entertainment en je kunt er goed mensen kijken. Het maakt niet uit op welk tijdstip van de dag je hier bent, er is altijd iets te doen op het oude stadsplein van Albufeira.

In het archeologisch museum kun je de locale geschiedenis vanaf de prehistorie tot aan de 18e eeuw bekijken. Verder zijn de Ingreja de Santa Ana en de Ingreja Matriz twee mooie kerken om te bezoeken.

De oude stad is ook de thuisbasis van de Galeria de Arte Pintor Samora Barros, waar een scala aan kunsttentoonstellingen wordt gehouden.

Bij de VVV in Albufeira kun je een folder met een wandelroute halen. Al lopend ontdek je kleine en rustige steegjes, het drukke plein en beroemde historische bezienswaardigheden.

Geniet tijdens de route van een bica met een pastel de nata bij één van de vele pastelaria’s die de stad rijk is. 

Albufeira Old Town
Albufeira Old Town

Strand

Combineer je wandeling  door het centrum met een bezoek aan het strand Praia dos Pescadores. Dit brede strand is gevuld met standbedden, parasols, leuke watersport faciliteiten, strandwachten en leuke strandtenten en andere horeca.

Praia dos Pescadores loopt over in Praia do Peneco. Dit strand dankt zijn naam aan een 20 meter lange tunnel naast het VVV-kantoor in het midden van Albufeira die door de kliffen snijdt die het stadsplein met het strand verbindt. Aan het westelijke uiteinde van het strand is er een promenade die eindigt bij de grot die bekend staat als de Xorino-grot. Volgens een 13e-eeuwse legende werd de grot na de christelijke verovering van Albufeira door de Moren gebruikt als schuilplaats. Naast de tunnel zijn er verschillende andere toegangspunten tot het strand, waaronder een lift, hellingen en trappen.

Shoppen

Shoppen kun je heel goed in het oude centrum van Albufeira. Terwijl je over hellende klinkerstraatjes en langs karakteristieke gebouwen loopt kom je tal van leuke winkels tegen. Op het plein staan in de zomermaanden regelmatig marktkraampjes. In het hoogseizoen lopen er ook veel straatartiesten die de toeristen op verschillende wijze entertainen.

Dineren

Sluit je dag af met een heerlijk diner in één van de vele restaurants. Geniet van heerlijke zeevruchten die vers uit de jachthaven zijn binnengebracht en geniet van koffie, ijskoud bier of een glas Portugese wijn. Het eten van verse Portugese gerechten onder de zon terwijl je de wereld voorbij ziet gaan, is verreweg een van de meest ontspannende dingen om te doen in de oude binnenstad van Albufeira.

Restaurante Três Coroas
Restaurante Três Coroas

Nog meer tips voor een bezoek aan het oude centrum van Albufeira

Geef een reactie