Nieuwe wandelroute in het oude centrum van Albufeira

Wandelroute oude centrum

De gemeente Albufeira heeft een nieuwe wandelroute en nodigt bewoners en toeristen uit om de oude binnenstad te komen ontdekken.
De nieuwe wandelroute is een stedelijk circuit, met een hoofdroute en drie complementaire routes, waarmee wandelliefhebbers de geschiedenis, het erfgoed en de belangrijkste bezienswaardigheden in de omgeving kunnen ontdekken.

Route

De route door het oude centrum begint en eindigt bij het VVV-kantoor van Albufeira, waar je uitleg over de route, afstand, hoogte en erfgoed kunt krijgen. De route is te volgen aan de hand van aanwijzingen in de bestrating.

De hoofdroute is 7,1 km lang  en het niveau is gemakkelijk. Er zijn 3 varianten van de route voor degenen die niet hele route af willen leggen.

Old town route Albufeira
Old town route Albufeira

Route in het Nederlands

Neem vanaf het gemeentelijk bureau voor toerisme, gelegen naast de hoofdingang van de stad, een omweg naar de kapel van Nossa Senhora da Orada, patroonheilige van de vissers, en de jachthaven, voordat je vertrekt om het standbeeld van de São Vicente en de kerken van Sant’Ana, São Sebastião (Museum voor Heilige Kunst) en Igreja Matriz.
Bekijk in het voormalige Praça de Armas, nu Praça da República, de prachtige klokkentoren, ex-Libris van Albufeira, neem een pauze en bereid je voor op een bezoek aan het Stedelijk Archeologisch Museum.
Na het bezoek kun je ervoor kiezen om het pad langs de Rua da Battery in te korten totdat je de route naast Porta de Sant’Ana vindt, of je kunt de hoofdroute volgen, die door de kapel van Misericórdia en het oude Albergaria-gebouw gaat, voordat je de overblijfselen van de oude kasteelmuur.
Ga de Rua João de Deus af naar het centrum, ga dan richting Largo Engº Duarte Pacheco en bezoek de Pintor Samora Barros Art Gallery.
We zijn bijna aan het einde, ga nu naar Cais Herculano, ontdek de plaats van het oude Praça do Peixe, direct aan het zand van Praça dos Pescadores en bezoek, voordat we terugkeren naar het startpunt, het monument voor de visser, een eerbetoon aan de gemeente de mensen van Albufeira en de visserij tradities.

Route ook geschikt voor mensen met een handicap of mobiliteitsproblemen

De route is ook geschikt voor mensen met een handicap of mobiliteitsproblemen, dankzij Jolette, een speciale fiets waarmee iedereen van het bezoek kan genieten. Deze fiets is verkrijgbaar bij het VVV-kantoor van Albufeira. Om te reserveren, bel je +351  289 599 502. Even het kantoor binnenlopen en informeren naar de beschikbaarheid kan ook.

Albufeira

Folder en App "Percursos Pedestres"

Een folder van de route is verkrijgbaar bij de VVV in Albufeira. Ook staat de route in de app “Percursos Pedestres” die in de App Store of Google Play te downloaden is. 

Nog meer wandelroutes

Heb je de smaak van het wandelen te pakken gekregen? De VVV van Albufeira heeft nog meer wandelroutes in de aanbieding. Pak je rugzak en ontdek routes o.a in het mooie dorpje Paderne. Of kies voor de Via Algarviana, een route van 29,3 km die Albufeira verbindt met Alte, in de gemeente Loulé.

One thought on “Nieuwe wandelroute in het oude centrum van Albufeira

Geef een reactie