Coronavirus reis update | nieuwe coronamaatregelen Portugal vanaf 1 december

Corona reis update: NIEUWE CORONAMAATREGELEN PORTUGAL VANAF 1 DECEMBER 2021

Portugal voert wegens het toenemende aantal nieuwe besmettingen opnieuw coronamaatregelen in. Het land heeft een van de hoogste vaccinatiegraden ter wereld en had veel maatregelen geschrapt. Zo’n 98 procent van de Portugezen die gevaccineerd konden worden, is volledig gevaccineerd.

Volgens de maatregelen, die 1 december ingaan, moet iedereen die per vliegtuig het land binnenkomt een negatieve coronatest kunnen overleggen, dus ook gevaccineerde reizigers. Luchtvaartmaatschappijen die mensen meenemen zonder geldig testbewijs kunnen een boete krijgen van 20.000 euro per passagier.

Negatieve test voor iedereen verplicht

Ook om een café, nachtclub, verzorgingstehuis of groot evenement te bezoeken is een negatieve test voor iedereen verplicht. Ook wordt het op veel plaatsen weer verplicht om een mondkapje te dragen. En om een eventuele toename van besmettingen na de feestdagen in te dammen moeten Portugezen in de eerste week van het nieuwe jaar verplicht thuiswerken.

Alle maatregelen op een rij:

  • Verplicht mond maskers in alle gesloten ruimtes
  • Bij aankomst vliegveld PCR of antigeen test verplicht.
  • Corona bewijs (gevaccineerd, hersteld of negatieve test) verplicht bij bezoek aan bar, restaurant, hotel of ander vakantieverblijf, evenementen met vaste zitplaatsen, en fitness ruimtes.
  • PCR test (ook voor gevaccineerde) verplicht bij bezoeken aan verpleeghuizen, ziekenhuizen, discotheken en evenementen zonder vaste zitplaats.
Meer informatie over covid-19 en reizen van en naar Portugal

Meer informatie over covid-19 en reizen van en naar Portugal

Informatie van officiële bronnen:

Nederlandse Ambassade

Heb je vragen over reizen van of naar Portugal? Neem dan contact op met de Nederlandse ambassade via LIS-CA@minbuza.nl, via het contactformulier, door te bellen met: +351 21 391 49 00 of +31 247 247 247 of een bericht te sturen via WhatsApp: +31 6 8238 8055.António Costa heeft op donderdag 25 november nieuwe maatregelen om de pandemie beheersbaar te houden aangekondigd. Deze maatregelen gaan op 1 december in,