Het strandseizoen is 6 juni officieel van start gegaan

Info praia app

Eindelijk is het zover: de stranden zijn officieel weer toegankelijk.
De stranden zijn weer toegankelijk.

Ook hier gelden de social distancing regels. Het voorschrift is om 1,5 meter afstand te houden tot andere groepen, paracols moeten minimaal 3 meter uit elkaar staan en ligstoelen zijn te huur voor de ochtend of de middag, zodat meerdere mensen toegang kunnen hebben tot het strand. Het dragen van mondkapjes op het strand is niet verplicht, maar wil je wat te drinken of een ijsje halen in de strandtent, dan moet helaas het kapje even op.

Verder wordt dringend verzocht om gebruik te maken van de app Info Praia.

App Info Praia

Om het bezoeken van het strand en menigten te vermijden makkelijker te maken is er onlangs in Portugal een app gelanceerd die de drukte op de stranden aangeeft middels een stoplichtsysteem:

Groen: lage bezetting (1/3)

Geel: hoge bezetting (2/3)

Rood: volledige bezetting (3/3).

Maar hoe weet je nu welk strand groen licht heeft? In de app ‘InfoPraia’ van het Portugese milieuagentschap (Agência Portuguesa do Ambiente) vind je alle nodige strandinformatie, zoals bv. de strandbezetting, kwaliteit van het water, enz. Ook op de website van hetzelfde agentschap www.apambiente.pt, vind je strandinformatie, zoals bv. een lijst van alle stranden met de mogelijke bezettingsgraad.


App Possi Ir

Recent werd ook de app ‘Posso Ir?’ ontwikkeld. Gebruikers van deze app kunnen niet alleen de bezettingsgraad van de stranden raadplegen, maar ook van verkooppunten en andere openbare ruimtes. Op deze manier wordt vermeden dat men zich begeeft naar drukke plekken. Het project werd opgericht door de groep Tech4Covid19 in samenwerking met het Portugese milieuagentschap (Agência Portuguesa do Ambiente) om hulp te bieden in de social distancing, en wordt financieel ondersteund door de Stichting Gulbenkian en EDP. Doel is nu om de medewerking te vergroten van de winkeliers, strand- en restaurantuitbaters en van de gemeenten en overheidsinstanties, om op deze manier in meer beschikbare informatie te voorzien.

Geef een reactie