Gastengids | W

Wasmachine

Kleine wasjes, grote wasjes, stop ze in de wasmachine….

Soms moet je ook tijdens je vakantie een wasje doen. In onze vakantiewoning staat een wasmachine/droger combi voor gebruik door onze gasten.
De machine heeft voorgeprogrammeerde wasprogramma’s. Door een keus te maken voor het programma “Katoen” is eventueel de temperatuur en centrifugeren aan te passen.

De gebruiksaanwijzing lees je hieronder.

!! Gebruik in deze machine alleen vloeibaar wasmiddel om verstopping te voorkomen!!

Water

Is kraanwater veilig om te drinken in Portugal?

Kun je in Portugal water drinken uit de kraan?

Ja, het kraanwater in stedelijke en toeristische gebieden kan gerust gedronken worden.  Openbaar water wordt gereguleerd door ERSAR (Entidade Reguladora dos Serviços de Águas e Residuos) en wordt geleverd door lokale gemeentelijke waterbedrijven. Zij zijn allemaal strikt gebonden aan de EU-richtlijn voor drinkwater en voldoen daarmee aan de internationale waterkwaliteitsnormen. 

Een veelgehoorde klacht is de smaak van het water uit de kraan. Door het toevoegen van chloor en het hoge mineraalgehalte van water in sommige gebieden vinden veel mensen het kraanwater niet lekker. 

Bron: www.wonenindealgarve.nl

Weersvoorspelling

Weersvoorspelling

Wil je weten wat de weersvoorspelling is voor de komende dagen? Het Portugese weerbericht voor de provincie Faro vindt je hier

Maak je gebruik van een app op je telefoon om het weerbericht te raadplegen? Selecteer dan als plaats Alpouvar ipv Albufeira voor een meer nauwkeurige voorspelling.

Wifi

Wifi

WIFI is gratis beschikbaar voor gasten die in onze vakantiewoning verblijven.
Router: HUAWEI – B310-77C9
Wachtwoord: QE86BM4626L

Rondom de zwembaden kan er gratis gebruik gemaakt worden van het netwerk van Clube Albufeira.