Gastengids | T

Inhoudsopgave

In geval van nood - 112

Bij een directe spoedsituatie bel je met 112. 
Dit nummer is gelijk in alle landen binnen de EU. Dit gesprek is gratis. 112 is het nationale hulpnummer voor zowel situaties op gebied van gezondheid als andere zaken, zoals branden, overvallen etc.

Clube Albufeira Receptie: 00351 289 570 500

Als het nodig is dat de hulpdiensten naar het appartement komen, bel dan de receptie om de noodoproep te doen, aangezien het personeel daar het probleem in het Portugees kunnen uitleggen en de diensten sneller naar het appartement kunnen leiden.

Eigenaar vakantiewoning 0031 6 21 55 53 16

Angelique Aertssen: 0031 6 21 55 53 16

Medisch

Apotheek

Bij de receptie van Clube Albufeira kun je informeren welke apotheek avond- en/of weekenddienst heeft.

Farmácia Godinho Belo
Av. Sá Carneiro
T: 00351 289 542 926

Farmácia Santos Pinto
Naast Mc Donalds in Albufeira centrum
T: 00351 289 515 511

Farmácia Piedade
R. João de Deus 10
T: 00351 289 512 254

Farmácia Alves de Sousa
Av. 5 de Outobre
T: 00351 289 512 258

Nederlandstalige huisarts Jan van Dijk
Dokter Jan van Dijk is sinds 1996 als huisarts gevestigd in de badplaats Albufeira in de Algarve, Portugal. De huisartsenpraktijk is gevestigd naast de Strip in Praia de Oura waar patiënten met verschillende nationaliteiten worden geholpen. De praktijk is goed bereikbaar en toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers.

Naast de behandeling van patienten en het uitvoeren van lichte ingrepen  zijn er hulpmiddelen beschikbaar zoals rolstoelen en krukken. Om de beste zorg te kunnen bieden werkt de praktijk samen met diverse andere gezondheidsinstanties.

Nederlandse huisarts Dr. Heino Folmer

In het oude centrum van Albufeira bevindt zich het Orange Medical Centre, de huisartsenpraktijk van dokter Heino Folmer. Hij is sinds 2005 werkzaam in Albufeira. Samen met de assistentes Brigitta en Greonne staat hij klaar om in het Nederlands te helpen bij gezondheidsproblemen.

International Health Centres
De International Health Centres in Albufeira verzorgt al sinds 1989 medische behandelingen voor zowel residenten als toeristen.

De kliniek heeft zowel engelse als nederlandse huisartsen die eerstelijns zorg voor patienten verzorgen. Dit vindt plaats gedurende de dag in de kliniek, maar daarnaast is er een 24 uurs service voor aan-huis consultaties.

Kiespijn, tand afgebroken of prothese in tweeën? Wil je zo snel mogelijk geholpen worden en je eigen taal kunnen spreken? Dat kan bij tandarts Daniella Barrea in Albufeira.

Ziekenhuis en eerste hulp

Op ongeveer een kilometer van de receptie bevindt zich het “CENTRO DE SAUDE DE ALBUFEIRA”. De eerste hulp is 24 uur geopend.

Politie (GNR)

Vale Pedras: Tel. 00351 289 590 790 
Av. 25 de Abril: Tel. 00351 289 583 310

Politie ondersteuning voor toeristen in Albufeira

Tel 00351 289 513 203

Televisie

De televisiezenders worden aangeboden via internet. Als er druk internetverkeer is vanuit ons appartement (via WIFI), dan zou het kunnen dat er storing in het beeld ontstaat. In eerste instantie treedt dit op bij de HD zenders. Van de meeste Nederlandse kanalen zijn zowel gewone als HD zenders beschikbaar.

Bediening televisie

Bij de televisie liggen twee zwarte afstandsbedieningen, één voor de bediening van de TV, en één van de Settopbox (STB) voor de keuze van de kanalen:

Settopbox (STB)

Afstandsbediening televisie

Televisie

De TV hoeft alleen aangezet te worden, de inputbron is al ingesteld.

De correcte input bron is HDMI. Als dit niet juist ingesteld dan is dit in te stellen met de knop . Eenmaal indrukken en met de pijl-toetsen de juiste inputbron selecteren en OK geven.

Settopbox (STB)

Als de TV wel aan staat, maar de STB niet, geeft het TV scherm de melding “No signal”. Zet dan de STB aan. Na aanzetten verschijnt het startscherm met een landen keuzelijst:

Selecteer het gewenste land en druk op OK. Bij keuze voor Nederland verschijnt een eerste pagina met de beschikbare zenders. Er zijn 17 pagina’s met zenders beschikbaar, bestaande uit lage, gemiddelde (720) en hoge kwaliteit (HD), waar je doorheen kunt scrollen. De hogere kwaliteit zenders kunnen schokkerig beeld geven door beperkingen in de internetsnelheid. Onze ervaring is dat bij normaal gebruik van het WIFI netwerk, er goed TV gekeken kan worden. Bij intensief gebruik van het WIFI netwerk kan ook schokkerig beeld optreden.

Scroll naar de zender van je keuze en druk op OK. Het kleinere voorbeeldscherm verschijnt. Druk nogmaals OK om op het volledige scherm te kijken. Je kunt ook direct het nummer van de gewenste zender intoetsen op de afstandsbediening.

Een overzicht van alle Bureau’s voor toerisme (VVV) vind je hier.

Bij de receptie van Clube Albufeira kun je ook terecht voor folders over activiteiten in de omgeving.