De Rota do Petisco gaat op 15 september 2023 weer van start

Rota do petisco 2023

Wat is een betere manier om de Algarve te ontdekken dan petiscos en een selectie van heerlijke wijnen te proeven bij meer dan 300 deelnemende restaurants in de Algarve? Dit is precies waar Rota do Petisco voor staat.

Op 15 september 2023 gaat de meest smaakvolle route in de regio weer van start: de Rota do Petisco. Petiscos zijn kleine gerechtjes die je kan vergelijken met tapasgerechtjes.

De dertiende editie van de Rota de Petisco van 15 september tot en met 15 oktober 2023. Bij de deelnemende restaurants kun je kennis maken met typische delicatessen uit de regio. Deze restaurants zijn door heel de Algarve te vinden.

Vooraf reserveren is niet nodig en er is geen limiet aan het aantal petiscos dat je kunt bestellen.

Rota do Petisco

Deelnemen aan de route

Stap 1: Haal je paspoort op

Geen paniek, je hebt hiervoor je echte paspoort niet nodig – haal in plaats daarvan een ‘Rota do Petisco passaporte’ op bij een deelnemende bar of restaurant. Een lijst van alle deelnemers vindt je door hier te klikken.

Dit kleine boekje kost slechts € 1,50 en dient als gids. Geschreven in zowel Portugees als Engels, is het gemakkelijk om te ontdekken welk deelnemend restaurant je zou willen bezoeken, aangezien elke restaurant precies beschrijft wat ze serveren, met een foto ter verduidelijking.

Klik hier voor de Facebookpagina of klik hier voor de deelnemende restaurants (onder nummer 2).

Stap 2: Kies waar je heen wilt

Stap 2: Kies waar je heen wilt

Met zoveel keuze is dit een uitdaging! Je kunt je keuze maken door te bladeren door het nieuw aangeschafte paspoort, of je kunt hier online zoeken.

Online zoeken biedt het voordeel dat je precies kunt zien waar elke bar of restaurant zich bevindt, wat vooral handig kan zijn als je niet bekend bent met het gebied of wilt weten welke deelnemende locatie het dichtst bij jouw huidige locatie ligt.

Stap 3: Geniet!

Of je nu kiest voor een hartige tapas en een goed glas wijn, of misschien een luxueus gerechtje, voor € 3 per stuk (slechts € 2 voor desserts), je kunt altijd naar de volgende bestemming in je paspoort dwalen.

Van oost naar west Algarve zal immers altijd een ‘petisco’ op je wachten!

Rota do Petisco

Geef een reactie