Coronaviurs reis update | De Algarve is voorbereid om toeristen voor zomervakanties te ontvangen

Coronavirus reis update

In een verklaring benadrukt het hoofd van Algarve Tourism dat golfbanen, jachthavens en sommige hotels al open zijn en dat er speciale maatregelen worden getroffen op de luchthaven van Faro. “Het land heeft in een vroeg stadium snel preventieve maatregelen en uitgebreide tests genomen om de verspreiding van de pandemie te verzachten, en als gevolg daarvan hebben we veel minder gevallen gehad dan in andere Europese landen. Bovendien is de Algarve een van de minst getroffen regio’s in Portugal, en dus zijn we nu in staat om zorgvuldig een geleidelijke heropening van haar economische en sociale activiteiten te plannen ”.

Golfbanen, jachthavens en autoverhuurbedrijven zijn al open met strikte gezondheidsprotocollen en meer dan een derde van de hotels in de regio is open en het toeristenbureau verwacht dat dit in juni zal stijgen tot 75 procent en de meeste hotels zullen open zijn in juli.

De ATA stelt dat de stranden in juni worden geopend, met gezondheidsvoorschriften en -procedures, dat restaurants op 18 mei worden geopend met een capaciteitsbeperking van 50 procent en dat waterparken in juni en juli worden geopend.

Met betrekking tot andere belangrijke attracties in de regio zal Zoomarine in juni openen, Slide & Splash half juni en Aquashow waterpark in juli. De capaciteit van deze parken wordt echter verkleind en is is een verplicht gebruik van maskers in gesloten ruimtes (restaurants, winkels).

De dienst voor toerisme benadrukt dat degenen die de luchthaven van Faro gebruiken bij aankomst maatregelen zullen treffen om de bescherming van passagiers en personeel te waarborgen. Deze omvatten temperatuurmeting bij aankomst, hand-desinfecterende middelen op alle punten van de terminals, bewegwijzering en openbaarmaking van het gebruik van een masker op de terminal, waarschuwingen voor de behoefte aan extra hygiënische zorg en de behoefte aan fysieke afstand; installatie van persoonlijke bescherming aan servicebalies (acryl en glas), regelmatige reiniging van ruimtes en apparatuur met desinfectiemiddelen op ziekenhuisniveau en gebruik van UV-apparatuur,. “De hoogste prioriteit ligt bij de garantie van veiligheid voor werknemers, bezoekers en residenten. De Algarve is goed voorbereid, onder meer door de snelle invoering van het “Clean & Safe” zegel.“Sinds gisteren zijn al 271 hotels, 176 tourist entertainment bedrijven en 177 reisagentschappen gecertificeerd met dit zegel.

De vraag van heropening van de grenzen en de hervatting van vliegverkeer is het enige dat de hervatting van toeristenactiviteit nog in de weg staat.

Geef een reactie