Coronavirus reis update | Testlocaties in de Algarve

Corona test

Ben je in de Algarve en wil je je laten testen op corona, dan kun je op diverse locaties terecht.

Testen bij sympthomen

Ben je in de Algarve en heb je symptomen die bij corona horen? Via het nationale gezondheidsnummer kun je snel en in principe gratis (vergeet je EHIC kaart niet) een coronatest regelen: +351 808 24 24 24. Ze spreken er Portugees en Engels (toets 9).

Locatie Coronatest met reiscertificaat in Albufeira

Ben je in Albufeira en heb je een coronatest met reiscertificaat nodig voor je terugreis naar Nederland? Kijk dan voor meer informatie en het maken van een afspraak op Albufeira Safe. De locatie van dit testcentrum is tegenover het gemeentehuis van Albufeira.

Testen met reiscertificaat in Albufeira

Testlocaties in de Algarve

Een overzicht van testlocaties in de Algarve vind je op Safe Communities Portugal.

Testlocaties op het vliegveld

Op de luchthaven van Porto, Lissabon, Madeira en Faro zijn er sneltestfaciliteiten. Je dient minimaal 4 uur van tevoren op de luchthaven aanwezig te zijn en de toets zelf te betalen. Meer informatie over de sneltestlocaties op de luchthavens in Portugal vind je hier.

Testlocaties in de rest van Portugal

Bezoek voor een corona-test een “Laboratório de Análises Clínicas”. In bijna elke stad zijn er wel een paar te vinden. Een overzicht van alle laboratoria in Portugal vind je in de download hieronder.

Online een afspraak maken

Een online afspraak maken kan onder andere bij:
https://www.aqualab.pt
https://www.unilabs.pt/marcacoes-covid-19
https://www.germanodesousa.com/postos-de-colheita/
https://www.synlab.com/lablocator
https://www.jcs.pt/pt/exames_covid

Meer informatie

Links met informatie over corona en reizen van en naar Portugal:

Links met informatie

Nederlandse Ambassade

Heb je vragen over reizen van of naar Portugal? Neem dan contact op met de Nederlandse ambassade via LIS-CA@minbuza.nl, via het contactformulier (https://www.nederlandwereldwijd.nl/contact/contactformulier) , door te bellen met: +351 21 391 49 00 of +31 247 247 247 of een bericht te sturen via WhatsApp: +31 6 8238 8055.