Coronavirus reis update | Portugal neemt zondag afscheid van avondklok

PORTUGAL NEEMT ZONDAG AFSCHEID VAN AVONDKLOK

Donderdag 29 juli 2021

Portugal schaft zondag de avondklok af en schrapt dan ook de beperkingen voor de openingstijden in de horeca en de detailhandel. Dat is volgens premier Antonio Costa mogelijk nu ongeveer de helft van de Portugese bevolking volledig is gevaccineerd. De avondklok van 23.00 en 05.00 uur geldt momenteel alleen in regio’s waar het risico op besmetting met het coronavirus groot is.

Daarnaast vervalt ook de oproep tot thuiswerken. De premier maakte de versoepelingen van de coronamaatregelen bekend op een persconferentie. “Maar we kunnen niet het feit negeren dat het coronavirus blijft circuleren”, benadrukt hij. “De pandemie is niet verdwenen.”

Costa zei ook dat in september de mondkapjesplicht op drukke buitenlocaties wordt opgeheven. Nog een maand later mogen nachtclubs en kroegen weer open, voor het eerst sinds maart vorig jaar. Bezoekers moeten wel in het bezit zijn van de EU-erkende coronapas of een negatieve testuitslag.

Bron:
RTL nieuws

Links met actuele informatie over reizen naar Portugal ivm het coronavirus

Meer informatie

Links met informatie

Links met informatie over corona en reizen van en naar Portugal:

Nederlandse Ambassade

Heb je vragen over reizen van of naar Portugal? Neem dan contact op met de Nederlandse ambassade via LIS-CA@minbuza.nl, via het contactformulier (https://www.nederlandwereldwijd.nl/contact/contactformulier) , door te bellen met: +351 21 391 49 00 of +31 247 247 247 of een bericht te sturen via WhatsApp: +31 6 8238 8055.

Geef een reactie