Coronavirus reis update | Negatieve testuitslag voor reizen naar Portugal vervalt

Passagiers die Portugal binnenkomen met een digitaal certificaat Covid-19 hoeven niet langer een negatieve test te laten zien op luchthavens
GOED NIEUWS!! Passagiers met een digitaal certificaat hoeven niet langer een negatieve test te overleggen!
 
Passagiers die Portugal binnenkomen met een digitaal certificaat Covid-19 hoeven niet langer een negatieve test te laten zien op luchthavens, aldus werd op 3 februari goedgekeurd door de regering.
 
De ministerraad heeft op 3 februari in een verklaring aangekondigd dat er een einde komt aan de verplichting voor wie Portugal binnenkomt om “een bewijs van een negatieve testuitslag over te leggen voor wie een digitaal certificaat Covid-19 van de EU in een van zijn vormen of een ander erkend bewijs van inenting overlegt.
Sinds 1 december 2021 moesten alle passagiers die per vliegtuig Portugal binnenkwamen, bij het uitstappen een negatieve test of een bewijs van vaccinatie of recuperatie kunnen voorleggen.
 
De afschaffing van de eis van een negatieve test, die ook geldt aan de landgrenzen voor burgers die afkomstig zijn uit landen die worden beschouwd als landen met een rood of donkerrood risico, is opgenomen in de door de regering goedgekeurde resolutie tot wijziging van de maatregelen die van toepassing zijn in het kader van de Covid-19-pandemie. 

Coronavirus reis update

Meer informatie over covid-19 en reizen van en naar Portugal

Informatie van officiële bronnen:

Nederlandse Ambassade

Heb je vragen over reizen van of naar Portugal? Neem dan contact op met de Nederlandse ambassade via LIS-CA@minbuza.nl, via het contactformulier, door te bellen met: +351 21 391 49 00 of +31 247 247 247 of een bericht te sturen via WhatsApp: +31 6 8238 8055.António Costa heeft op donderdag 25 november nieuwe maatregelen om de pandemie beheersbaar te houden aangekondigd. Deze maatregelen gaan op 1 december in,