Coronavirus reis update | Een nieuw “normaal” in zicht in Portugal

Een nieuw "normaal" in zicht in Portugal

De Portugese regering heeft donderdag aangekondigd dat verschillende maatregelen de komende dagen worden opgeheven. 

De Minister van Staat en het Voorzitterschap, Mariana Vieira da Silva, heeft op een persconferentie na de vergadering van de Raad van Ministers, in Lissabon, de reeks maatregelen ter versoepeling van de beperkingen toegelicht. Tot de belangrijkste maatregelen behoren het einde van de isolatie na risicovolle contacten, het einde van de aanbeveling voor werk op afstand, het einde van de capaciteitsbeperkingen in commerciële inrichtingen en het einde van de eis voor een negatieve test voor grote evenementen, sportlocaties, bars en nachtclub

Toegang tot winkels, sportgelegenheden en nachtclubs

Voor de toegang tot bars en nachtclubs is niet langer het overleggen van een negatieve test op covid-19 vereist, en ook voor commerciële ruimten geldt niet langer een beperking van het aantal klanten binnen. Bovendien wordt de toegang tot sportaccommodaties en grote evenementen ook mogelijk zonder een negatieve test.

Covid-19-certificaat

Het digitale certificaat van vaccinatie tegen covid-19 zal niet langer een vereiste zijn in de meeste situaties, zoals de toegang tot restaurants en hotels. Het blijft echter wel verplicht bij de grenscontrole.

Gezichtsmaskers

Het verplichte gebruik van een masker in binnenruimten blijft bestaan.

Coronavirus reis update

Meer informatie over covid-19 en reizen van en naar Portugal

Informatie van officiële bronnen:

Nederlandse Ambassade

Heb je vragen over reizen van of naar Portugal? Neem dan contact op met de Nederlandse ambassade via LIS-CA@minbuza.nl, via het contactformulier, door te bellen met: +351 21 391 49 00 of +31 247 247 247 of een bericht te sturen via WhatsApp: +31 6 8238 8055.