Uit eten | Café Inglês: een heerlijke plek in het historische centrum van Silves

Cafe Ingles

Dit was er weer zo een, een heerlijke relaxte zondagmiddag in de Algarve. Dit keer zijn we neergestreken op het terras van Café Inglês in het Middeleeuwse Silves.

In het slaperige middeleeuwse stadje Silves heeft Cafe Ingles één van de mooiste en meest uitnodigende locaties die je kunt vinden: verscholen onder een met bomen overdekte binnenplaats, tussen het kasteel en een prachtige gotische kathedraal.

De menukaart laat zich het best omschrijven als “wereldkeuken”. We bestelden wat rode tafelwijn en een plateau met lokale kaas en vleeswaren, gevolgd door een salade met gerookte zalm en gegrilde kip. Porties waren erg gul en het eten was voorspelbaar zwaar (op Portugese wijze), maar heerlijk. Hadden we maar wat meer ruimte voor het dessert bewaard. Je kunt hier je dessert uitkiezen in een vitrine vol met lokale specialiteiten zoals amandelcake, johannesbroodcake en een decadente rum- en chocoladetaart met ijs. Allemaal het proeven waard.

De bediening was supervriendelijk en zeer gastvrij, de locatie prachtig en het eten heerlijk. Kortom een aanrader! Maar Café Inglês is meer dan een restaurant. Er worden regelmatig concerten gehouden in verschillende muzikale stijlen, variërend van jazz, latin jazz, Afrikaans, latin en jamsessies. Ook wordt er regelmatig werk getoond van kunstenaars uit de schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie en decoratieve kunsten. Kijk op de Facebookpagina voor een actueel overzicht van evenementen.

Reserveren in het weekend aanbevolen!

One thought on “Uit eten | Café Inglês: een heerlijke plek in het historische centrum van Silves

Geef een reactie