Algemene verhuurvoorwaarden

De huur vindt rechtens plaats onder de volgende algemene verhuurvoorwaarden.

VERHUUR EN HUUR
Partijen sluiten hierbij een overeenkomst van huur en verhuur betreffende een vakantiewoning gelegen in: Clube Albufeira, Appartement 390, Estrada de Ferreiras, Alpouvar, 8200-397 te ALBUFEIRA, Portugal, verder te noemen ‘het gehuurde’.

AANKOMST EN VERTREK
Inchecken kan vanaf 16.00 uur en uitchecken is tot 10.00 uur, tenzij anders is afgesproken.

ROKEN
In de vakantiewoning mag niet gerookt worden.

HUISDIEREN
Huisdieren zijn niet toegestaan in het vakantieappartement, onder geen enkele omstandigheid.

GROEPEN JONGEREN ONDER 24 JAAR
Er zal geen verhuur plaatsvinden aan groepen jongeren onder de 24 jaar.

BORG
Bij reservering dient de borg ad €200,00 direct te worden voldaan.
Deze borg is geen huur, en volledig terug te verkrijgen binnen 14 dagen na vertrek, indien aan de volgende eisen worden voldaan:

 • Er is geen schade aangericht aan de woning of de inboedel, tenzij door normaal gebruik;
 • Er zijn geen boetes opgelegd vanwege illegale activiteiten, huisdieren, overige verhuur of bestelde diensten tijdens het verblijf;
 • Al het afval is opgeruimd in de daarvoor bestemde containers en alle gebruikte keukeninventaris is schoongemaakt en opgeruimd;
 • Alle sleutels zijn teruggelegd in de sleutelkluis behorend bij de woning en de woning vergrendeld is achtergelaten;
 • Alle rekeningen van tijdens het verblijf zijn betaald voor vertrek;
 • Er zijn geen bed-, keukenlinnen of handdoeken verdwenen of beschadigd;
 • Geen vroege aankomst of te laat uitchecken;
 • De huurder is niet uit de accommodatie gezet door de eigenaar (of afgevaardigde van de eigenaar) of de politie.

MINIMALE VERBLIJFSDUUR
Het vakantieappartement dient ten minste voor drie (3) achtereenvolgende nachten gehuurd te worden. Langere verblijfsduur kan gelden tijdens het hoogseizoen. Indien een gast minder dan 3 nachten boekt, wordt tenminste het tarief van 3 nachten berekend.

BED- EN BADLINNEN
Bij het huurtarief is inbegrepen één set schoon bedlinnen en één set schone badhanddoeken per persoon. We raden aan strandlakens mee te nemen voor uitstapjes; het niet is toegestaan de handdoeken uit de woning mee te nemen.

SCHOONMAAK
Het vakantieappartement dient schoon en netjes te worden aangetroffen. Is dit niet het geval, dan moet dit onmiddellijk gemeld te worden bij de verhuurder, zodat deze één en ander kan laten herstellen.

Bij vertrek dient men de woning schoon en netjes achter te laten. De kosten van de verplichte eindschoonmaak zijn niet inbegrepen in de huurprijs.
De huurder kan ervoor kiezen tegen vergoeding tussentijds het vakantieappartement te laten schoonmaken.

HAARD
Het is niet toegestaan de haard te gebruiken tijdens uw verblijf.

MAXIMALE BEZETTING
Het maximale aantal gasten is beperkt tot acht (8) personen, inclusief baby’s. Het is niet toegestaan de woning te bewonen of te gebruiken met meer dan acht (8) personen.

BETALING
Een eerste betaling, gelijk aan 30% van het huurtarief inclusief bijkomende kosten en borg, dient direct bij boeking betaald te worden. Pas nadat uw aanbetaling van 30% is ontvangen, is uw boeking definitief.

De eerste betaling kan gedaan worden via een overschrijving per bank. Het restant bedrag dient voldaan te worden minimaal 8 weken voor aankomst.

NIET TIJDIGE BETALING EN ANNULERING DOOR HUURDER
Bij niet tijdige betaling bent u in verzuim. U wordt daar schriftelijk op gewezen en heeft dan alsnog de mogelijkheid het verschuldigde bedrag binnen 5 werkdagen te voldoen. Indien betaling ook dan uitblijft, wordt de overeenkomst geacht te zijn geannuleerd op de dag van verzuim. Vakantie in Albufeira brengt de volgende bedragen in rekening, afhankelijk van de datum van annulering door de huurder.

 • Annulering meer dan 3 maanden voor de aanvang van de huurperiode: 10% van de huur;
 • Annulering tussen de 90e en 60e dag voor de aanvang van de huurperiode: 25% van de huur;
 • Annulering tussen de 59e en de 30e dag voor de aanvang van de huurperiode: 50% van de huur;
 • Annulering minder dan 30 dagen voor de aanvang van de huurperiode: 100% van de huur.

Indien de huurder geen gebruik maakt van het appartement of deze voor het einde van de huurperiode verlaat, zal er geen enkele restitutie plaatsvinden.

De annuleringsgelden worden met de reeds betaalde bedragen verrekend.

AANVULLENDE ANNULERINGSVOORWAARDEN IN VERBAND MET COVID-19
Wanneer door het Ministerie van Buitenlandse Zaken binnen 7 dagen voor vertrekdatum code rood of oranje afgegeven wordt voor de Algarve bieden wij u een tweetal mogelijkheden:

 • Je ontvangt binnen 30 dagen na annuleringsdatum een digitale voucher, waarmee je recht hebt om binnen 24 maanden na de startdatum van de geboekte vakantie een nieuwe reis te boeken;
 • Je ontvangt binnen 30 dagen na annuleringsdatum je reissom minus 150 euro annuleringskosten retour.

Voor alle overige situaties blijven de huurvoorwaarden zoals vermeld in deze Algemene Huurvoorwaarden van toepassing. Wij adviseren u daarom ALTIJD een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

ANNULERING DOOR VERHUURDER
Indien door onvoorziene omstandigheden de verhuurder een huurovereenkomst moet annuleren, zal de huurder hiervan onmiddellijk op de hoogte worden gebracht en restitutie van betaling plaatsvinden.
Indien de annulering niet het resultaat is van overmacht, dan zal de verhuurder bovendien een extra bedrag van 20% van de huursom betalen, zijnde de gebruikelijke vergoeding voor schade en ongemak.

KLACHTEN EN GESCHILLEN
Het appartement is voor uw aankomst zorgvuldig geïnspecteerd. Als er desondanks toch iets niet in orde blijkt te zijn, neemt u dan direct contact met ons op.

Geen enkele klacht zal in behandeling worden genomen, indien deze niet binnen 48 uur na het in gebruik nemen van het vakantieappartement telefonisch wordt gemeld en wordt gevolgd door een schriftelijke bevestiging. Dezelfde regel geldt, indien er zich tijdens het verblijf in het vakantieappartement iets ernstigs voordoet.

VALSE RESERVERINGEN
Reserveringen die gemaakt worden onder een valse voorwendselen zullen resulteren in het inhouden van uw gemaakte betalingen, aanbetalingen of huurbedrag, en de partij zal geen toegang tot de woning verkrijgen.

AANSPRAKELIJKHEID
De eigenaren zijn niet aansprakelijk voor ongelukken, verwondingen of ziektes die zich voordoen tijdens een verblijf in of rondom de woning. De huiseigenaren zijn tevens niet aansprakelijk voor het kwijtraken van persoonlijke bezittingen of kostbaarheden. Door deze reservering te accepteren is overeengekomen dat alle gasten of andere genodigden uitdrukkelijk het risico van schade ten gevolge van het gebruik van de woning erkennen.

Verhuurder kan niet aansprakelijk worden gehouden voor ongemakken, veroorzaakt door het werk van derden, zoals gemeente, provincie, tuinbedrijven enz.

Huurder is aansprakelijk voor schade aan het gehuurde, inclusief de schade aan of verlies van (een deel van) de inventaris, veroorzaakt tijdens de huurperiode, tenzij huurder aannemelijk kan maken dat de schade aan het bij vakantie in Albufeira geregistreerde reisgezelschap niet kan worden toegerekend. Op het schadebedrag wordt in mindering gebracht het bedrag dat krachtens enige verzekering wordt uitgekeerd.

Verhuurder wijst elke verantwoordelijkheid af voor verlies, diefstal of beschadiging van bagage, persoonlijke eigendommen of voertuig, alsmede voor kosten, voortvloeiend uit het niet op tijd bereiken van het vakantiehuis ten gevolge van vertraging.

Albufeira, 01 december 2020