Algarve wederom uitgeroepen tot Beste Strandbestemming van Europa

De zuid-Portugese regio Algarve is wederom uitgeroepen tot Beste Strandbestemming van Europa bij de World Travel Awards.

Het zuiden van Portugal won opnieuw deze prestigieuze prijs tijdens de World Travel Awards 2022, die worden beschouwd als de Oscars van het toerisme. Geen enkele andere bestemming heeft deze mijlpaal tot nu toe bereikt.

Het is bijna geen verrassing dat de Algarve de prestigieuze award voor beste strandbestemming wint, want sinds 2012 ontvangt de regio deze prijs zeer regelmatig (2012, 2013, 2015, 2016, 2017, 2019, 2020 en 2021). Maar de concurrentie blijft altijd pittig. Andere kanshebbers dit jaar waren de eveneens mooie stranden van Cannes (Frankrijk), Corfu (Griekenland), Mallorca (Spanje), Marbella (Spanje), Sardinië (Italië), Costa Navario (Griekenland) en Porto Santo (Madeira). Toch stak de Algarve als perfecte vakantieplek aan zee wederom boven de rest uit.

De World Travel Awards (WTA’s) zijn voor de 27e keer uitgereikt en worden gezien als de meest prestigieuze toerisme-awards wereldwijd. Zowel reis- en toerismeprofessionals als consumenten van over de hele wereld kunnen stemmen op hun favoriete bestemmingen, attracties, accommodaties, luchtvaart-, autohuur-, trein- en cruisemaatschappijen.

Op de foto: João Fernandes, voorzitter, en João Paulo Sousa, vicevoorzitter, die de Algarve Tourism Association vertegenwoordigen.

Winnaars World Travel Awards 2022

www.visitalgarve.pt

De Algarve is de zuidelijkste regio van Portugal, met ruim 200 kilometer kustlijn. ‘Het beroemdste geheim van Europa’ belooft 300 zonnige dagen per jaar, prachtige beschutte stranden, een kenmerkende keuken en héél veel golf mogelijkheden. Het hele jaar kunnen bezoekers genieten van de natuur, pittoreske dorpjes, kastelen en forten. Dag of nacht, er is altijd wat te doen in de Algarve, waar geschiedenis, cultuur en heerlijke gerechten het hele jaar door beschikbaar zijn. Meer informatie over de Algarve is te vinden op www.visitalgarve.pt en www.algarvepromotion.pt.

Onze vakantiewoning, die centraal is gelegen in de Algarve, is een fijne uitvalsbasis om dit alles te ontdekken. 

Logo visit Algarve Portugal
Logo Interface Tourism Netherlands
Winner world travel awards 2022

Geef een reactie