Algarve uitgeroepen tot ‘Beste Strandbestemming van Europa’

Algarve uitgeroepen tot ‘Beste Strandbestemming van Europa’

PERSBERICHT

Amsterdam, 22 oktober 2021 – Voor de achtste keer is de Algarve in Portugal uitgeroepen tot ‘Europe’s Leading Beach Destination’ tijdens de World Travel Awards 2021. De regio wordt al jaren geroemd om de ruim 200 kilometer lange kunstlijn met gouden zandstranden en kristalhelder water. Op vrijdag 22 oktober werd de prestigieuze toerisme-award aan de Algarve uitgereikt.

Binnen de categorie ‘Europe’s Leading Beach Destination’, waren naast de Algarve zes andere strandbestemmingen kanshebber. Het gaat daarbij om aantrekkelijke bestemmingen zoals Cannes (Frankrijk), Corfu (Griekenland), Mallorca (Spanje), Marbella (Spanje), Porto Santo Island (Madeira) en Sardinië (Italië).

Praia da Falesia

Strand voor iedereen

Het zand op de stranden in de Algarve is zacht en goud van kleur, het water van de Atlantische Oceaan is kristalhelder en er is met 200 km genoeg plek voor iedereen. Je kunt de populaire stranden bezoeken en deelnemen aan één van de vele watersportactiviteiten of juist genieten van de rust in een verlaten baai: de Algarve heeft het allemaal. Bovendien is er een zeer aangenaam klimaat waar toeristen het hele jaar door van genieten.

World Travel Awards: Award met aanzien

De World Travel Awards (WTA’s) zijn voor de 28e keer uitgereikt en worden gezien als de meest prestigieuze toerisme-awards wereldwijd. Zowel reis- en toerismeprofessionals als consumenten van over de hele wereld kunnen stemmen op hun favoriete bestemmingen, attracties, accommodaties, luchtvaart-, autohuur-, trein- en cruisemaatschappijen. Ondanks de uitdagingen waarmee de toeristische industrie in 2020 werd geconfronteerd, heeft het World Travel Awards-programma veel stemmen mogen ontvangen van toeristische consumenten over de hele wereld. Dit toont aan dat de interesse in reizen en mooie bestemmingen niet vermindert.

europes-leading-beach-destination-2021-winner-shield

Geef een reactie