Algarve genomineerd in twee categorieën bij World Travel Awards

Algarve genomineerd in twee categorieën bij World Travel Awards

Persbericht

Amsterdam, 19 juni 2023 – Wederom mag de Algarve zich rekenen tot de nominaties van de World Travel Awards (WTA). Ieder jaar worden deze awards uitgereikt om uitzonderlijke kwaliteit in de toerismesector te belonen op het gebied van toerisme, reizen en gastvrijheid. De WTA worden beschouwd als de meest prestigieuze prijzen op dit gebied en in 2023 voor de 30e keer uitgereikt. De prachtige Zuid-Portugese regio is al negen keer in de prijzen gevallen voor ‘beste strandbestemming in Europa’ en zelfs twee keer voor ‘beste strandbestemming ter wereld’. Een primeur dit jaar: de Algarve is voor het eerst genomineerd in de categorie ‘meest duurzame Europese bestemming’.

  • Nominatie Europe’s Leading Beach Destination 2023: Algarve
  • Nominatie Europe’s Leading Sustainable Tourism Destination: Algarve

Kans op 10e overwinning

De Algarve heeft ruim 200 kilometer kustlijn met gouden zandstranden en kristalhelder water; van grote brede stranden met veel watersport-activiteiten tot verlaten baaitjes waar je niemand tegenkomt. Stranden als Praia da Rocha en Praia da Falésia staan steevast op het lijstje van toeristen. Als de befaamde Portugese strandbestemming wordt gekozen tot ‘beste strandbestemming in Europa’, is dit de 10e keer dat de Algarve deze titel in de wacht sleept.

Duurzame initiatieven

Dat de Algarve is genomineerd in de categorie ‘meest duurzame reisbestemming van Europa’ is nieuw, maar niet verrassend. De regio zet zich namelijk al jaren in voor een duurzaam (toeristisch) beleid op sociaal-cultureel vlak en op het gebied van economie en milieu. Zo komt het thema duurzaamheid terug in de evenementenkalender van de Algarve met verschillende duurzame en sportieve activiteiten zoals de Algarve Bike Challenge en de Algarve Walking Season.

Algarve genomineerd in twee categorieën bij World Travel Awards

Een circulair milieu voor iedereen

De regio focust zich op projecten om een circulair milieu te stimuleren en te behouden. Zo wordt zeewater omgezet naar drinkwater en worden er zonnepanelen geplaatst om bedrijven van stroom te voorzien. De Algarve heeft onder andere het Green Mountain Project gestart om verschillende grassoorten bij de zee te herstellen en de CO2 uitstoot te compenseren. Om het landgoed van de Algarve te behouden werken ze met de farm to fork filosofie; het stimuleren van lokale boeren door seizoensgebonden producten in te kopen om de CO2 uitstoot te verminderen en de hoge kwaliteit van voedsel te behouden. Mede hierdoor verkopen boeren hun land minder snel aan grote projectontwikkelaars en blijft het ongerepte landschap van de Algarve behouden. Ook bevinden zich in de regio maar liefst 37 accommodaties die aan de zogenaamde Green Key certificering voldoen. Dit zijn toeristische bedrijven, lokale accommodaties, campings en restaurants die hoog scoren op het gebied van milieubeheer, milieueducatie en duurzaamheid.

Stemmen

Niet alleen de professionals in de reiswereld, maar iedereen kan vanaf nu online een stem uitbrengen op hun favoriete reisbestemmingen, attracties, accommodaties, luchtvaart-, autohuur-, trein- en cruisemaatschappijen. Stemmen kan tot en met 20 augustus via www.worldtravelawards.com/vote. De winnaars worden tijdens de officiële ceremonie bekendgemaakt in Batumi, de hoofdstad van Georgië.

www.worldtravelawards.com

www.visitalgarve.pt

Photocredits: Algarve Tourism Bureau

De Algarve is de zuidelijkste regio van Portugal, met ruim 200 kilometer kustlijn. ‘Het beroemdste geheim van Europa’ belooft 300 zonnige dagen per jaar, prachtige beschutte stranden, een kenmerkende keuken en héél veel golf mogelijkheden. Het hele jaar kunnen bezoekers genieten van de natuur, pittoreske dorpjes, kastelen en forten. Dag of nacht, er is altijd wat te doen in de Algarve, waar geschiedenis, cultuur en heerlijke gerechten het hele jaar door beschikbaar zijn. Meer informatie over de Algarve is te vinden op www.visitalgarve.pt en www.algarvepromotion.pt.

Onze vakantiewoning, die centraal is gelegen in de Algarve, is een fijne uitvalsbasis om dit alles te ontdekken. 

Logo visit Algarve Portugal
Logo Interface Tourism Netherlands

Geef een reactie