Coronavirus reis update | Nieuw reisadvies voor Portugal

Coronavirus reis update
Actueel reisadvies per 27/11

27 november 2020

Let op: Het coronavirus is in Nederland en veel andere landen nog niet onder controle. Blijf deze winter daarom zo veel mogelijk thuis. Maak en boek geen reizen naar het buitenland tot half januari 2021, tenzij strikt noodzakelijk.

Door toename van het aantal besmettingen met het coronavirus in heel Portugal (behalve op de Azoren) is de noodtoestand uitgeroepen (maar niet voor Madeira en de Azoren).

Er gelden extra maatregelen voor een groot deel van de gemeenten in Portugal. Er is een verbod op verplaatsingen tussen gemeenten vanaf 27 november 23.00 uur tot 2 december 05.00 uur. En ook vanaf 4 december 23.00 uur tot 9 december 05.00 uur.

Na een verblijf in Portugal en op Madeira gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. U hoeft NIET in thuisquarantaine als u op de Azoren bent geweest.

De noodtoestand brengt veel beperkingen met zich mee.


Reisadvies Portugal voor Belgische reizigers

Laatst gewijzigd op: 07-10-2020

Raadpleeg ook de homepage van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken voor het overzicht met kleurencodes.

Algarve: Deze zone is rood. Reizen worden ten zeerste afgeraden door de Belgische autoriteiten.Vanaf 09/10 om 16u00 zijn een COVID-test en quarantaine verplicht bij terugkeer in België.


Geef een reactie