Autohuur vliegveld Faro

Portugal is een perfect land om een auto te huren en een kleine roadtrip te maken. Zeker in de Algarve is een auto huren zeker aan te raden. Je kunt zo alle mooie plekjes langs de kust bezoeken op je eigen tempo. Met een huurauto ervaar je alle vrijheid en kun je gaan en staan waar je wilt.

Autorijden in Portugal

Autorijden in Portugal is erg vergelijkbaar met autorijden in Nederland. De verkeersregels komen veelal overeen en de wegen zijn goed. Voor het gebruik van sommige snelwegen moet je tol betalen. Het is aan te raden om met Google Maps te navigeren want die geeft ook een alternatieve route aan zonder tolwegen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je net na het betalen van de tol de snelweg moet verlaten. Vaak zijn de routes zonder tolwegen wel slechtere wegen of wegen met veel rotondes waardoor je reis langer duurt.

Autohuur in de Algarve

Activeer Easytoll bij het ophalen van je huurauto

Op sommige tolwegen in Portugal kan je bij een hokje de tol betalen maar soms hangen er ook alleen camera’s boven de weg die je kenteken scannen. Gezien jij niet de eigenaar van de auto bent, moet je aan het einde van je reis de rekening gaan betalen bij een postkantoor. Erg omslachtig natuurlijk en wanneer je dit vergeet te doen, krijg je een behoorlijke boete want het verhuurbedrijf zal niet de rekening voor jou betalen omdat je hier geen overeenkomst met ze voor hebt afgesloten. Daarom hebben ze in Portugal de ‘Easytoll’ ingevoerd. Bij het ophalen van je auto geef je aan dat je dit wil activeren en vervolgens zal het verhuurbedrijf de kosten voor de tol afschrijven via je creditcard. Het kost je vaak een eenmalig bedrag van rond de €15 om dit te activeren. Vooraf hoef je hierover geen contact op te nemen met het de verhuurder, je kan dit regelen bij het ophalen van je huurauto.

Extra tips voordat je in de huurauto stapt

  • Let goed op tijdens het tanken dat je de juiste brandstof tankt. In het Portugees lijken de woorden diesel en benzine op elkaar. Gasolina is benzine en gasóleo is diesel.
  • Je hebt altijd een creditcard nodig om de borgsom van de auto te betalen en deze creditcard moet op naam staan van degene die geboekt heeft.
  • Je hebt een geldig rijbewijs nodig om een auto te huren die je 1 jaar, of soms zelfs 2 jaar, in je bezit moet hebben.
  • Wanneer je naar een bezienswaardigheid gaat en je laat een rugzak of backpack in de auto liggen, zorg dan dat hij uit het zicht ligt in de kofferbak. Doe de kofferbak ook niet meer open wanneer je al bent geparkeerd. Zo weet niemand wat er in je kofferbak ligt.

Vanaf welke leeftijd mag je een auto huren in Portugal?

Het ligt aan het verhuurbedrijf vanaf welke leeftijd je een auto kan huren in Portugal. In de meeste gevallen is dit 21 jaar maar bij sommige verhuurbedrijven mag je al vanaf je 18e een auto huren. Vaak moet je tot een leeftijd 25 jaar een ‘jonge-bestuurderstoeslag’ toeslag betalen. Dit bedrag kom je vanzelf tegen tijdens het boeken van de huurauto.

Wat kost een auto huren in Portugal?

Je kunt al een auto huren in Portugal vanaf €18 per dag inclusief verzekering. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je in het hoogseizoen, dus in de zomermaanden, al snel het dubbele betaalt. Wij boeken zelf altijd een huurauto via Rentalcars.com en dit bevalt altijd erg goed. Daar kan je alle aanbieders en verschillende auto’s met elkaar vergelijken om zo de auto te vinden die het beste bij jou past. Daarnaast kan je vaak tot 48 uur van te voren gratis je boeking annuleren of wijzigen. Alle voorwaarden staan heel duidelijk aangegeven op de website dus je hoeft niet bang te zijn voor vervelende verrassingen. Rentalcars.com heeft een Nederlandse klantenservice voor het geval je vragen hebt over het huren van een auto of als er onderweg problemen zijn.
(Tekst: https://www.reisjunk.nl/portugal/tips-auto-huren-portugal/)

Kofferbak van huurauto met strandspullen

Autoverhuurbedrijven

All-inclusive autohuur

Zelf vind ik het fijn om van te voren een auto te reserveren en dit doe ik dan vanuit Nederland bij een Nederlandse organisatie. De afgelopen jaren heb ik dit altijd via Sunny Cars gedaan. Sunny Cars heeft sowieso een all-in autoverzekering en dan kun je dus niet opgelicht worden.
Mijn ervaring met Sunny Cars is tot nu toe altijd goed geweest. Het bedrijf zit in Nederland, maar is ook vanuit het buitenland altijd bereikbaar. De voordelen van een huurauto bij Sunny Cars zijn:

  • ongelimiteerd aantal kilometers
  • WA-dekking o schadeverzekering o diefstalverzekering
  • terugbetaling van eigen risico o dekking glas-banden-bodem-dakschade
  • 24/7 te bereiken op Nederlands noodnummer

Je hoeft dus ter plaatse géén extra verzekeringen meer af te sluiten. Hooguit betaal je bij voor extra’s, zoals de huur van een tag voor de tol, navigatie of een kinderstoel.

Verhuurbedrijven op luchthaven Faro
Een aantal verhuurbedrijven , zoals www.autoeurope.com, www.guerin.pt/en/ of www.hertz.com, hebben op de luchthaven van Faro een eigen verhuurkantoor. Controleer dit goed bij het maken van een reservering.

Gunstig geprijsd

Zoek je een verhuurbedrijf met gunstigere prijzen, probeer eens bij http://www.driveonholidays.com/en/home. Met name als je een tweede bestuurder wilt boeken, kan deze optie voordeliger zijn. Zij zitten niet op de luchthaven zelf. Je wordt met een pendelbus naar de verhuurlocatie gebracht en bent dan ongeveer 10 minuten onderweg.

Andere opties

Andere verhuurbedrijven waar onze huurders positieve ervaringen mee hebben:

Ook kun je vaak via de luchtvaartmaatschappij waarbij je je vliegtickets boekt goedkopere auto’s huren.

Check de auto

Voor alle autoverhuurders geldt wel: laat je geen extra verzekeringen aansmeren die je niet nodig hebt, want daar zijn ze goed in. En check de auto zorgvuldig op schade voordat je weg rijdt!!

Tip

Wil je goed voorbereid een auto huren in Portugal, lees dan zeker ook deze handige informatie van de Consumentenbond. Met daarin 5 veel gebruikte trucs van verhuurbedrijven waardoor je onverwacht veel meer betaalt dan verwacht.

Geef een reactie